Persberichten over hulpmiddelen

Persberichten

Het nieuwe jaar is van start. Wat betekent dit voor de regels rond en vergoedingen van hulpmiddelen? Wat is er veranderd?

Het bestuur en secretariaat heet Revalidatie Stoffeerderij Keizer B.V. uit Borne van harte welkom als nieuw lid van Firevaned!

Meerderheid senioren heeft geen weet van gevolgen voor eigen thuissituatie

Ruim 60% van de ouderen in Nederland wil beter inzicht in de mogelijkheden en voorzieningen om langer thuis te kunnen wonen.

De Rijksoverheid heeft een overzichtelijke website ontwikkeld met informatie over de veranderingen in de zorg.  Vanaf 2015 verandert er veel in de zorg.

Revalidatie na ziekte begint vaak pas echt in de thuissituatie en vraagt veel van patiënten en mantelzorgers. Heeft u ervaring met revalidatie thuis en heeft u een tip of idee dat hierbij van nut is?

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft de route voor passende (langdurige) zorg overzichtelijk gemaakt in een infographic.

Dat de discussie over langer thuis wonen van ouderen de huidige vijftigplussers niet onberoerd laat, bewijst de massale deelname van meer dan 11.000 ouderen aan een onderzoek naar hun toekomstige zorgbehoefte en woonwensen.

Liever thuis!, Haaglanden vindt plaats op 24 en 25 oktober 2014 en liever thuis! Eindhoven vindt plaats van 27 t/m 29 november 2014.  

Permobil heeft vandaag de overname van TiLite, een toonaangevende fabrikant van innovatieve en individueel afgestelde handbediende rolstoelen, bekendgemaakt. Met deze overname zet Permobil de volgende stap in zijn strategie van ontwikkeling naar een toonaangevende onderneming in de gezondheidszorg, die mensen met complexe revalidatiebehoeften oplossingen biedt.

Urbanathlon: een stormbaan dwars door de stad met start, finish en festival in de Amsterdam ArenA.

De Ottobock handaangedreven en elektrisch ondersteunde handbikes zijn megastoer, gebruiksvriendelijk en voor iedereen. De Ottobock handaangedreven en elektrisch ondersteunde handbikes zijn megastoer, gebruiksvriendelijk en voor iedereen. Kom er één uitproberen!  

De groep ouderen in onze maatschappij groeit en groeit. Ouderen blijven het liefst zo lang mogelijk in de eigen omgeving wonen, maar moeten dat ook o.a. door de gewijzigde regelgeving. Dit betekent dat er nu en in de komende jaren vele ouderen op zoek gaan naar de juiste hulpmiddelen en aanpassingen van de woning.

 

Vanwege een fiscaal voordeel - vorig jaar kon de lift nog van de belasting worden afgetrokken - nam het aantal
verkopen spectaculair toe in het laatste kwartaal van 2013. Maar dat het ook structureel goed gaat met het apparaat, is wel te zien aan het groeiend aantal reclamespotjes op tv. Zo wist ThyssenKrupp Encasa, het bedrijf dat de traplift bij Van Zuijlen installeerde, zelfs Remco Campert te strikken om, op camera, een heuse 'ode aan de traplift' te schrijven.
Focus Cura Zorginnovatie gaat intensief samenwerken met Medux, martkleider op het gebied van (uitleen) hulpmiddelen en eigenaar van 70 thuiszorgwinkels in Nederland. Als onderdeel van deze samenwerking neemt Medux een minderheidsbelang in Focus Cura.

De winnaar van de 'Actie Win een Ipad' die door Firevaned op de 50 plus beurs werd georganiseerd is bekend. 

Winnaar Dutch Design Award draagt bij aan afname valincidenten in de zorg.

De e-mano.3S is een unieke handbike met elektronische ondersteuning die je zelfs off road de power geeft om mee te kunnen.

HabiVitaal uit Emmeloord en Beenhakker uit Capelle aan den IJssel gaan maandag 7 oktober fuseren.

MHG B.V. en Medux B.V. gaan de krachten bundelen. MHG biedt een breed pakket aan producten, diensten en concepten aan zorgcentra, zorgverzekeraars en gemeenten. Een groot aantal zorglocaties heeft een nauwe samenwerking met MHG, vanuit onder andere de labels Van Breugel en Breva.

De aanschaf van een hulpmiddel begint altijd met de signalering van een probleem.

Het was een super dag afgelopen zaterdag met mooi wandelweer, een uitstekende sfeer, feestelijke optredens van o.a. Jan Smit en meer dan 2000 deelnemers.
De Gedragscode Medische Hulpmiddelen (GMH) is vandaag aan het ministerie van VWS aangeboden. De heer Leon van Halder, directeur-generaal curatieve zorg, kreeg de gedragscode, namens de minister van VWS, aangeboden door de heer Kest Huijsman, voorzitter van de stichting Gedragscode Medische Hulpmiddelen. In deze stichting zijn zes verschillende brancheverenigingen van producenten en leveranciers van medische technologie en hulpmiddelen verenigd. De brancheverenigingen hebben de gedragscode opgesteld om ongewenste beïnvloeding van zorgprofessionals te voorkomen en transparantie en verantwoording te vergroten. De gedragscode is vanaf 1 januari 2012 in werking getreden.
Minister Schippers opent zaterdag 25 mei, mede namens staatssecretaris Van Rijn, het landelijk Meldpunt Verspilling in de Zorg (www.verspillingindezorg.nl) in de uitzending van Kassa. Zij nodigt cliënten, patiënten, mantelzorgers en zorgverleners uit om hier verspilling in de zorg te melden. Ideeën of oplossingen om verspilling tegen te gaan kunnen hier ook worden gemeld.

97% van de ingenomen hulpmiddelen wordt 3 tot 10 maal hergebruikt

Tilburg, 30 augustus 2012
Minister Schippers van Volksgezondheid gaf afgelopen zondag in het programma ‘Eva Jinek op zondag’ een volledig achterhaald beeld van het hergebruik van mobiliteitshulpmiddelen. Zij deed het voorkomen alsof ieder
e burger direct nieuwe hulpmiddelen zoals scootmobielen krijgt. Hierdoor zouden er loodsen vol afgedankte, maar bruikbare hulpmiddelen zijn. Het beeld dat de minister schetst is echter geen weergave van de realiteit: 97% van de ingenomen hulpmiddelen wordt hergebruikt.