auto aanpassingen

Auto aanpassingen

Aan uw eigen auto zijn veel aanpassingen mogelijk. Bijvoorbeeld de bediening van gas/rem, stoelaanpassingen, stuursysteem en rolstoellift. Maar ook comfortproducten zoals armsteunen en stoelverhoger. Hierdoor kan de automobilist met functionele beperkingen weer zelfstandig auto rijden.

Wetten en regelgeving

Dit hulpmiddel kan worden vergoed door uw gemeente via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). De meeste gemeenten hebben een aanspreekpunt voor zorg en ondersteuning, bijvoorbeeld een Wmo-loket. Een specialist beoordeelt op basis van uw gezondheid, beperkingen, financiën en sociale situatie of u in aanmerking komt voor zorg of ondersteuning. De procedure waarin de gemeente beoordeelt of u hulp of een voorziening krijgt, heet de indicatiestelling, toekenning of toegang. Elke gemeente zal de procedure op een eigen manier inrichten. Ook kan een gemeente een eigen bijdrage heffen. Voor dit hulpmiddel geldt dus: aanvragen via de gemeente of eigen aanschaf.

Belangrijk om op te letten

  • Autoaanpassingen om zelfstandig autorijden mogelijk te maken.
  • Voor automobilisten met een of meer functionele beperkingen.
  • In bijna alle gevallen maatwerk.
  • Geen andere vervoersvergoeding nodig door zelfstandige mobiliteit.
  • CBR bepaalt met welke aanpassing een automobilist moet gaan rijden om veilig deel te kunnen nemen aan het verkeer.
  • De codering van deze aanpassing(en) komt op uw rijbewijs te staan.
  • Voordat een auto wordt aangepast, is het CBR de instantie die gaat bepalen met welke aanpassing een automobilist moet gaan rijden om veilig deel te kunnen nemen aan het verkeer. De codering van deze aanpassing(en) komen later op het rijbewijs te staan.

 

Auto aanpassingen


Permolock C en C3

Permolock C3 NIEUW, KLEIN, HANDIG EN SLIM.  ...