zitdriewielfiets

Zitdriewielfiets

Een zitdriewielfiets met twee wielen achter en waarvan de zithoogte instelbaar is. Een zitdriewielfiets is geschikt voor personen die niet op een tweewieler kunnen fietsen vanwege een slecht evenwicht en/of moeite hebben met op- en afstappen. De fiets is verkrijgbaar voor één of twee personen. Voor revalideren en recreëren.

Wetten en regelgeving

Dit hulpmiddel kan worden vergoed door uw gemeente via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). De meeste gemeenten hebben een aanspreekpunt voor zorg en ondersteuning, bijvoorbeeld een Wmo-loket. Een specialist beoordeelt op basis van uw gezondheid, beperkingen, financiën en sociale situatie of u in aanmerking komt voor zorg of ondersteuning. De procedure waarin de gemeente beoordeelt of u hulp of een voorziening krijgt, heet de indicatiestelling, toekenning of toegang. Elke gemeente zal de procedure op een eigen manier inrichten. Ook kan een gemeente een eigen bijdrage heffen. Voor dit hulpmiddel geldt dus: aanvragen via de gemeente of eigen aanschaf.

Belangrijk om op te letten

  • Individele aanpasbaarheid.
  • Mogelijkheden voor accessoires: stokhouder, veiligheidsgordel, boodschappenmandjes, spiegel, zitkussen en verstelbaar stuur, elektrische hulpmotor, regenhoes, voetfixatie, armsteunen.
  • Alleen of samen trappen.
 

Zitdriewielfiets


Huka Cratos zitdriewieler

Eindelijk de nieuwe standaard voor zitdriewielers is er! De...

Easy Rider 2

De modern vormgegeven Easy Rider 2 is een fiets waarvan de...