Rolstoelaandrijving

Rolstoelaandrijving

Rolstoelaandrijving

Door een hulpaandrijving op een kantelrolstoel voor de passieve rolstoelgebruiker kan het werk van de begeleider worden verlicht. Dat maakt het duwen makkelijker en zonder inspanning. De mobiliteit van de rolstoelgebruiker wordt vergroot en een elektrische rolstoel kan hierdoor worden uitgesteld.

Een andere mogelijkheid is een krachtige aankoppelunit voor handbewogen rolstoelen. Voor elk terrein waar u uw actieradius wilt vergroten met een handbewogen rolstoel en geen gebruik kan of wil maken van een scootmobiel.

Wetten en regelgeving

Dit hulpmiddel kan worden vergoed door uw gemeente via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). De meeste gemeenten hebben een aanspreekpunt voor zorg en ondersteuning, bijvoorbeeld een Wmo-loket. Een specialist beoordeelt op basis van uw gezondheid, beperkingen, financiën en sociale situatie of u in aanmerking komt voor zorg of ondersteuning. De procedure waarin de gemeente beoordeelt of u hulp of een voorziening krijgt, heet de indicatiestelling, toekenning of toegang. Elke gemeente zal de procedure op een eigen manier inrichten. Ook kan een gemeente een eigen bijdrage heffen. Voor dit hulpmiddel geldt dus: aanvragen via de gemeente of eigen aanschaf. 

Belangrijk om op te letten

  • Voor rolstoelgebruikers met een redelijke hand/arm-coordinatie en voor de passieve rolstoelgebruiker.
  • Veelal ingezet rondom verzorgings- en verpleeghuizen.
  • Let op type rolstoel en zitbreedte of de rolstoeltractor bruikbaar is.
 

Rolstoelaandrijving


Invacare® Alber producten

Alber ® , onderdeel van  Invacare ® , is de wereld...

PowerSupport

PowerSupport. Onbezorgd samen naar buiten. Maatschappelijke...

Aura duwondersteuning

Duwtje in de rug Actief blijven, meer bewegingsvrijheid,...