Toiletzitting

Toiletzitting

Wanneer u moeilijk kan zitten of huidproblemen hebt, bieden comfortabele zachte toiletzittingen een uitkomst. De brede voorzijde van de zitting biedt steun aan de benen tijdens het zitten en het opstaan.

Verschillende functionaliteiten mogelijk van de aangepaste toiletzitting

Met een verhoogde toiletzitting wordt uw bestaande toilet ca. 10 cm hoger. Zo gaat u makkelijker zitten en staat u makkelijker op. Er zijn ook toiletzittingen met stevige armsteunen beschikbaar voor extra steun bij het zitten en opstaan. Ook zijn er toiletzittingen met onderdouche en föhn. Als u bij de stoelgang moeilijk of onmogelijk uw handen kunt gebruiken, kan het onderlichaam worden gereinigd met warm water en worden gedroogd met behulp van warme lucht. Hierdoor maakt u toch zelfstandig gebruik van het toilet.

Wetten en regelgeving

Dit hulpmiddel kan worden vergoed door uw gemeente via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). De meeste gemeenten hebben een aanspreekpunt voor zorg en ondersteuning, bijvoorbeeld een Wmo-loket. Een specialist beoordeelt op basis van uw gezondheid, beperkingen, financiën en sociale situatie of u in aanmerking komt voor zorg of ondersteuning. De procedure waarin de gemeente beoordeelt of u hulp of een voorziening krijgt, heet de indicatiestelling, toekenning of toegang. Elke gemeente zal de procedure op een eigen manier inrichten. Ook kan een gemeente een eigen bijdrage heffen. Voor dit hulpmiddel geldt dus: aanvragen via de gemeente of eigen aanschaf.

Voordelen van een aangepaste toiletzitting

  • Hygiëne-uitsparing aan de voorzijde.
  • veilige steun bij zitten en opstaan.
  • zelfstandig naar het toilet gaan.
  • Twee soorten schuim voor een zachte en waterdichte afwerking.
  • Inclusief bevestigingsmateriaal.
 

Toiletzitting


Toiletzittingen en...

LinidoSolutions heeft verschillende toiletzittingen in haar...

douche en toilet...

Kies voor douche- en toiletvoorzieningen van Keizer Stofferen...