Slaapkamer

Slaapkamer

Comfortabel slapen en rusten is belangrijk. Voor mensen met een lichamelijke beperking zijn er daarom veel hulpmiddelen die u daarbij ondersteunen. Zo bent u langer zelfredzaam en kunt u zelfstandig blijven wonen. Ook is het voor uw verzorgers makkelijker om u te helpen.

Aankleedtafel

Een in hoogte verstelbare aankleedtafel vergemakkelijkt de verzorging (in de particuliere of beroepsmatige situatie) van baby’s en kleuters. Dit product is ook geschikt voor volwassenen die in bijzondere omstandigheden verzorgd moeten worden.

Verstelbaar bed

Met een komt u makkelijker in en uit bed. De hoog laag-functie brengt het bed op een goede werkhoogte voor de mantelzorger of thuiszorg.

Kinderbed

Ook voor kinderen zijn er in hoogte verstelbare bedden (met kindvriendelijke sluiting), eventueel rolstoel-onderrijdbaar.

Omgevingsbesturing

Ook voor de slaapkamer zijn technische oplossingen (Domotica) mogelijk om bijvoorbeeld de gordijnen te openen of het licht aan en uit te zetten. Deze besturing gaat elektronisch vanuit een op afstandbestuurbaarcentraal punt.

Transfer van liggen naar zitten

Er zijn verschillende producten om van liggen tot zit te komen: van een papegaai tot een opstahulpmiddel waarmee u tot zit op de rand van het bed kunt komen. Voor het omdraaien in bed zijn er glijlakens en roldekens.

Ligsysteem

Een ligsysteem is een bed dat volledig is aangepast aan de patient. Een voorbeeld hiervan is een zandbed voor decubitus patiënten, brandwonden patiënten en mensen die een verlichting van pijn nodig hebben.


Hulpmiddelen slaapkamer