Nieuws

Leveranciers, aangesloten bij Firevaned, zijn tot een uur na de uitzending van Kassa telefonisch bereikbaar

12-10-19

Leveranciers, aangesloten bij Firevaned, zijn tot een uur na de uitzending van Kassa telefonisch bereikbaar

Medipoint via telefoonnummer: 088 - 102 01 00

Meyra via telefoonnummer: 033 - 247 27 27

Welzorg via telefoonnummer: 088 - 001 67 00

Kersten via telefoonnummer: 0475 - 348 348

Enquête Kassa

Uit de enquête, opgesteld en uitgevoerd door Kassa, blijkt dat veel mensen vinden dat ze te lang moeten wachten op een adequaat hulpmiddel en niet altijd tevreden zijn over de manier waarop de communicatie hierover verloopt. In totaal maken in Nederland 500.000 mensen gebruik van mobiliteitshulpmiddelen. Van deze half miljoen gebruikers is het merendeel tevreden over de wijze van levering van hun hulpmiddel. Dat blijkt uit zowel in -als extern onderzoek.

Maar voor de gebruikers die vinden dat ze te lang moeten wachten op hun hulpmiddel of waarbij in contact met de leverancier zaken niet goed gaan, is dat natuurlijk heel vervelend. De leden van Firevaned realiseren zich dat hulpmiddelengebruikers in de meeste situaties zeer afhankelijk zijn van hun hulpmiddel. We zien ook dat, met name voor mensen die hulpmiddelen ontvangen vanuit verschillende financieringsvormen die daardoor aan moeten kloppen bij meerdere loketten en daarnaast te maken hebben met verschillende hulpmiddelenleveranciers, het vaak een hele puzzel is voordat de juiste hulpmiddelen in gebruik genomen zijn. De hulpmiddelensector heeft bovendien te maken met een toename aan complexe maatwerk voorzieningen ten gevolge van het feit dat mensen ouder worden en langer thuis blijven wonen. Ten opzichte van meer standaard voorzieningen duurt het proces van aanmeten, vervaardigen en het voldoen aan alle wet- en regelgeving rondom veiligheid van medische hulpmiddelen bij deze complexe en individueel op maat vervaardigde voorzieningen aanzienlijk langer.

Firevaned

Van de klachten die Kassa heeft uitgelicht, gaat het om 4 cliënten die hulpmiddelen geleverd hebben gekregen door leden van Firevaned, zijnde Medipoint, Meyra en Welzorg. Onze leden zeggen toe zich te buigen over de klachten die zij via Kassa aangeleverd krijgen en dat zij, voor zover er een actueel probleem is, daarmee vanzelfsprekend aan de slag gaan om tot een passende oplossing te komen.

Deze Firevanedleden zullen bovendien zaterdagavond 12 oktober nog tot een uur na de uitzending telefonisch beschikbaar zijn, om gebruikers te woord te staan:

Medipoint via telefoonnummer: 088 - 102 01 00

Meyra via telefoonnummer: 033 - 247 27 27

Welzorg via telefoonnummer: 088 - 001 67 00

Kersten via telefoonnummer: 0475 - 348 348

Waar wordt momenteel aan gewerkt?

In samenwerking met andere partijen in de markt, zoals bijvoorbeeld Iederin, Patiëntenfederatie en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), werkt Firevaned hard aan het verder verbeteren van de dienstverlening op gebied van hulpmiddelen. Zaken rondom verhuizingen, pechhulp in een andere gemeente dan je eigen gemeente en meer mogelijkheden als het gaat om maatwerk hulpmiddelen, komen hierbij aan de orde. Alleen door goede samenwerking in de markt, kunnen we het voor de gebruiker beter en makkelijker maken.

Meer nieuws:

18-10-19

Eerste kamer stemt in met Wetsvoorstel medische hulpmiddelen

Op 17 oktober heeft de Eerste Kamer ingestemd met het Wetsvoorstel medische hulpmiddelen ter impleme ...

04-10-19

Week van de Toegankelijkheid 2019

Voor de meeste mensen is het heel gewoon: je vrije tijd vul je zelf in, je doet de dingen die je zel ...

13-09-19

De paralympische Talentdag 2019

Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en respect. Ook voor mensen met e ...