Het laatste nieuws

Onze nieuwsberichten

24-02-20

Ook in 2020 organiseert Firevaned samen met Jaarbeurs de Support van 13 – 16 mei

Support is Nederlands grootste event dat onbeperkte mogelijkheden biedt voor mensen met een bewegingsbeperking, hun directe omgeving, mantelzorger en (zorg)professionals of stakeholders. Dit jaar vindt het event plaats van 13 – 16 mei a.s. Gratis kaarten zijn nu hier te bestellen.

14-02-20

Artikel circulaire economie

In het Rijksbrede programma Nederland Circulair in 2050 schetst het kabinet hoe we onze economie kunnen ombuigen naar een duurzame, volledig circulaire economie in 2050. Het programma omschrijft wat nodig is om zuiniger en slimmer met grondstoffen, producten en diensten om te gaan. Zodoende heeft het kabinet 3 doelstellingen geformuleerd om de Nederlandse economie zo snel mogelijk circulair te maken. Lees hier meer over in het artikel van Rick Bo ...

12-02-20

Firevaned licht VVR afspraken toe in programma Rijdende Rechter

Als gebruikers niet zelf vanuit hun rolstoel naar een vaste zitplaats in een taxi of busje kunnen, moet de rolstoel veilig vastgezet worden, zodat onveilige situaties voorkomen kunnen worden. Afspraken die hierover gemaakt zijn, zijn terug te vinden in de Code VVR. Afgelopen week was Firevaned te gast bij het programma De Rijdende Rechter. Daar heeft Leander Leijh als voorzitter van de commissie KVO uitleg gegeven over de afspraken rond ...

03-02-20

Actieplan verbetering verstrekking hulpmiddelen

Minister De Jonge heeft op 31 januari jl. de Tweede Kamer het landelijk normenkader en het actieplan verstrekking hulpmiddelen aangeboden, waar in hij ingaat op de afspraken die gemaakt zijn met de betrokken partijen. Firevaned is een van deze partijen. Vara’s kassa, waarvoor ook Firevaned is uitgenodigd een toelichting te geven, besteedt in haar uitzending van 1 februari en in haar uitzending van 8 februari a.s. aandacht aan de uitkomsten van ...

27-01-20

Start Campagne: Cliënt¬ondersteuner (Co) helpt u op weg

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is in samenwerking met zorgkantoren (via ZN), organisaties voor cliëntondersteuning en gemeenten (VNG) de bekendheid en vindbaarheid van cliëntondersteuning in Nederland vergroten. Het vinden van passende zorg en ondersteuning kan namelijk ingewikkeld zijn. Wat kan een cliënt­ondersteuner (Co) voor iemand betekenen? Cliëntondersteuners beschikken over veel kennis van het aanbod in zorg en o ...

Vorige pagina Volgende pagina


Externe bronnen

07-07-20

MDR zorgt voor veilig hulpmiddel, maar kost veel extra tijd 

De Europese verordening MDR maakt medische hulpmiddelen zoals implantaten veiliger door strengere regels en toezicht op de werking van het hulpmiddel, maar ook om traceerbaarheid af te dwingen. De extra en soms strengere regels verhogen echter ook de drempel voor bedrijven om een medisch hulpmiddel op de markt te houden of te brengen.

07-07-20

Trial By Error: nieuwe biopsychosociale studie over vermoeidheid bij HIV-patiënten 

En daar komt Professor Trudie Chalder weer met een nieuwe studie van haar en haar collega's aan King's College London. Dit keer gaat ze over vermoeidheid bij mensen met HIV - vaak een invaliderend probleem. De studie, "Een biopsychosociale benadering van HIV-vermoeidheid: een transversale en prospectieve analyse ter identificatie van belangrijke beïnvloedbare factoren", werd vorige maand online gepubliceerd door het vakblad Behavioral Medicine.

06-07-20

Het lange avontuur naar de Grand Ballon 

Wat voor Ireen afgelopen mei een mooi avontuur had moeten worden om de Grand Ballon te gaan beklimmen met de driewieler Cortes, pakte helaas door de Corona anders uit. "We hadden ondanks de berichtgeving rondom de Corona de stille hoop dat de tocht naar de Grand Ballon afgelopen mei toch nog door zou gaan. Ons trainingsschema was immers erop aangepast om de klim te kunnen maken. Gelukkig gaan we voor de herkansing op 19 september aanstaande.

06-07-20

Zó veel extra AED's zijn nodig om Nederland echt 'hartveilig' te maken 

Het aantal automatische externe defibrillators (AED's) op straat is in de afgelopen jaren flink toegenomen. Er hangen inmiddels 25 duizend van die hulpmiddelen bij reanimatie in Nederland. Toch zijn het er volgens de Hartstichting nog niet voldoende en is ons land nog niet echt 'hartveilig'. Om een goed dekkend netwerk van AED's te hebben voor goede hulpverlening bij een hartstilstand, moeten er nog zo'n 1775 nieuwe apparaten bijkomen.

04-07-20

Aangepaste fiets verbinden met de Van Raam E-Bike App 

De Van Raam Fiets/E-Bike App is een gratis app voor de smartphone. Leer in dit artikel en video hoe je als eigenaar van een Van Raam fiets en ook als dealer (dit kan namelijk relevant zijn voor de service) een elektrische Van Raam fiets kan verbinden met de E-Bike App.

Volgende pagina