Doemiddel campagne
White edge
Geen hulp (meer) nodig
2037

Een pleidooi om de maatschappij anders tegen hulpmiddelen aan te laten kijken

Hulpmiddelen zijn waardevol voor mens én maatschappij. Hierdoor doet iedereen maximaal mee in de samenleving. Het is tijd dat we anders tegen hulpmiddelen aan gaan kijken. Dat we inzien dat hulpmiddelen waarde toevoegen aan de maatschappij. Het woord hulpmiddel dekt daarom niet meer de lading.

Hulp is niet (meer) nodig met onbeperkte middelen om dingen te doen. Daarom praten wij niet meer over hulpmiddelen. Een doemiddel maakt het mogelijk. Samen zorgen we dat het huidige beeld over deze middelen verandert.

Vind je ook dat iedereen volwaardig mee moet kunnen doen? Deel deze pagina dan met zoveel mogelijk anderen. Alleen samen zorgen we dat het huidige beeld over deze middelen verandert.

“We kunnen weer gewoon dingen doen!”


Van hulpmiddel naar doemiddel

Wij geloven dat hulpmiddelen waarde toevoegen aan de maatschappij. Daarom stellen wij voor om in plaats van hulpmiddel voortaan het woord doemiddel te gebruiken.

Hulpmiddelen zetten je fysiek, mentaal en sociaal sterk in het leven. Ze zorgen voor kansengelijkheid en zelfredzaamheid. Hulpmiddelen nemen een deel van het werk van onze zorgprofessionals over. Hierdoor kunnen zij ondersteuning bieden aan anderen die het kunnen gebruiken.

Alleen samen vergroten we de kans op volwaardig meedoen met het aanbieden van onbeperkte middelen. Deel deze pagina daarom met iedereen die achter doemiddelen staat.


Onze ambassadeur: Kiran Raktoe

Op 28 jarige leeftijd kreeg Kiran Raktoe de diagnose multiple sclerose (MS). Stamceltherapie zette de progressieve ziekte MS stil en bracht de kwaliteit van leven terug. Nu werkt ze als vrijwilliger en is ze bestuurslid bij MS Vereniging Nederland.

Kiran wil graag dat we als maatschappij anders tegen hulpmiddelen aan gaan kijken. Dat we inzien dat hulpmiddelen waarde toevoegen aan de maatschappij. Hulpmiddelen zorgen ervoor dat we een zo zelfstandig mogelijk leven kunnen leiden.

''Eigenlijk noem ik het liever doemiddelen. Het zijn middelen die me helpen zoveel mogelijk te kunnen doen.''2037

Ervaringsverhalen van doemiddelgebruikers

Het verhaal van

Paul Coops

De mobiele tillift is voor ons het ideale reismaatje

Vijftien jaar geleden werd bij Paul Coops, bestuurslid van de Dwarslaesie patiënten vereniging, een hoge dwarslaesie geconstateerd. Paul ging echter niet bij de pakken neerzitten. Hij geniet van het leven en daar hoort op vakantie gaan ook bij. Paul: “Als we op vakantie gaan of een nachtje weg, dan gaat de mobiele tillift altijd met ons mee. De til ...   LEES VERDER

Het verhaal van

Fabian

Ik kan nu de héle dierentuin zien

Fabian (6) is een lief en levenslustig joch. Met zijn zus Nikki (8) zijn zij ‘de zonnetjes in huis’. Hij geniet, ondanks zijn verminderde spierspanning en motorische achterstand, van alles wat zijn jonge leventje kleurt. Fabian is een echte dierenvriend. Hij houdt zielsveel van de twee honden thuis, maar ook van alle dieren op de kinderboerderij. E ...   LEES VERDER

Het verhaal van

Paul Kampshoff

Makkelijk en snel zelf op pad en lekker buiten zijn

Paul Kampshoff, kreeg op 23-jarige leeftijd een hoge dwarslaesie. Het gevolg van een duw in de rug door een onbekende dronken student. Paul viel in het water met zijn hoofd op de rotsen. Na een intensief revalidatietraject en met de beschikking over de juiste hulpmiddelen werd hij steeds zelfstandiger. Hij ging studeren, werken en veel sporten. Spe ...   LEES VERDER