Het laatste nieuws

Onze nieuwsberichten

30-03-20

Support verplaatst naar 21 t/m 24 oktober

Vanwege het coronavirus gaat helaas de Support in mei 2020 niet door. Deze is verplaatst naar 21 t/m 24 oktober 2020 in de Jaarbeurs in Utrecht.

20-03-20

Heldere uitspraak van Rijdende Rechter inzake VVR dd 18 maart 2020

Firevaned is door KRO’s Rijdende Rechter gevraagd uitleg te geven over de wijze waarop wij onze rolstoelen crashtesten en de manier waarop de stickers met haaksymbool gebruikt dienen te worden. Hiernaast is in de uitzending aandacht gegeven aan de wijze waarop de rolstoel in de taxi bevestigd kan worden en de verantwoordelijkheid van de gebruiker en de taxi-chauffeur. De Rechter Mr. Reis is van mening dat de gemaakte afspraken helder en werkbaar ...

16-03-20

Firevaned aan het woord bij KRO’s Rijdende Rechter over de code VVR

Woensdag 18 maart besteedt KRO’s de Rijdende Rechter aandacht aan de Code Veilig Vervoer Rolstoelen (code VVR). Onze voorzitter commissie Kwaliteit Veiligheid en Opleidingen, Leander Leijh, is namens Firevaned aan het woord over de code VVR en de wijze waarop wij hier richting aangeven. Uitzending gemist? Terugkijken kan via NPO start. Kijk hier terug!

02-03-20

Coronavirus en werktijdverkorting

Coronavirus, welke maatregelen nemen onze bedrijven De bij Firevaned aangesloten bedrijven zullen het advies van het RIVM en van de Rijksoverheid volgen inzake het handelen ten gevolgen van het coronavirus, indien dit voor hen of voor hun klanten van toepassing is. Vanzelfsprekend zullen zij daar waar mogelijk is, de gewenste service blijven leveren. Werktijdverkorting Bedrijven die door het coronavirus minder werk hebben voor hun medewerk ...

24-02-20

Ook in 2020 organiseert Firevaned samen met Jaarbeurs de Support van 13 – 16 mei

Support is Nederlands grootste event dat onbeperkte mogelijkheden biedt voor mensen met een bewegingsbeperking, hun directe omgeving, mantelzorger en (zorg)professionals of stakeholders. Dit jaar vindt het event plaats van 13 – 16 mei a.s. Gratis kaarten zijn nu hier te bestellen.

Volgende pagina


Externe bronnen

03-04-20

Doe mee aan de #STAYFITCHALLENGE! 

Fit blijven in deze periode is een uitdaging. We zitten veel binnen en het is een spannende tijd voor iedereen, zeker ook voor diegenen met een beperking of chronisch zieken. Wij willen samen met jullie een uitdaging aangaan: De Stayfit Challenge! Het doel is om elkaar te inspireren met ideeën, tips, positieve en leuke filmpjes om zo fit en gezond mogelijk te blijven.

01-04-20

Gemeenten kiezen Medipoint voor hulpmiddelen 

De firma Medipoint is de nieuwe leverancier van rolstoelen, scootmobielen en andere producten zodat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. De gemeenten van de regio Zaanstreek-Waterland hebben het contract gezamenlijk aanbesteed en Medipoint kwam als beste uit de bus. Het hulpmiddelencontract was de afgelopen jaren in handen van Meyra. Medipoint gaat minimaal vier jaar voor de gemeenten aan de slag en als alles goed verloopt kan dat ...

01-04-20

Inspectie: kwaliteit nieuwe beademingsapparaten blijft belangrijk 

Tal van bedrijven en ziekenhuizen werken momenteel aan het maken van medische hulpmiddelen, bijvoorbeeld beademingsapparatuur of mondmaskers, om de zorg te helpen bij het bestrijden van de coronapandemie. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) vraagt nu even niet alle normale goedkeuringen. Maar dat betekent volgens de dienst niet dat de kwaliteit in het geding mag komen.

01-04-20

Bereikbaarheid van Invacare tijdens corona-periode 

Informatie over de huidige bereikbaarheid van Invacare. 01 apr 2020 Wij hebben als Invacare op dit moment 2 grote prioriteiten: het zoveel mogelijk helpen van onze klanten en de gezondheid van onze werknemers en klanten. Wij volgen als bedrijf de richtlijnen van het RIVM. Hieronder een overzicht met betrekking tot onze bereikbaarheid.

01-04-20

Hoorinfotheek biedt duidelijke filmpjes met uitleg over aanvullende hoorhulpmiddelen 

Op 23 april 2020 stond er een bijeenkomst gepland bij de Hoorinfotheek in Utrecht over aanvullende hoorhulpmiddelen. Deze kun je naast een hoortoestel of CI gebruiken. Vanwege de corona-crisis is deze bijeenkomst, voor nu, geannuleerd. Erg jammer natuurlijk, maar je kunt wel alvast eens kijken op de website van de Hoorinfortheek. Hier vind je prachtige filmpjes met hele duidelijke uitleg wat er voor hulpmiddelen op de markt zijn, waar je ze voor ...

Volgende pagina