Het laatste nieuws

Onze nieuwsberichten

30-04-20

Ook tijdens corona zorgen Firevanedleden voor het veilig aanmeten, leveren en ophalen van hulpmiddelen

We merken dat sommige gebruikers toch nog maar even wachten met het laten repareren van hun hulpmiddel. Of bedenken dat het aanvragen van een (nieuw) hulpmiddel niet perse nu hoeft maar ook nog kan wachten tot later. Dit is niet nodig! Onze leveranciers weten precies hoe ze uw hulpmiddel op een veilige manier kunnen inmeten, ophalen of afleveren. Ze zijn goed op de hoogte van het gebruik van de juiste beschermingsmiddelen en weten als geen ander ...

30-03-20

Support verplaatst naar 21 t/m 24 oktober

Vanwege het coronavirus gaat helaas de Support in mei 2020 niet door. Deze is verplaatst naar 21 t/m 24 oktober 2020 in de Jaarbeurs in Utrecht.

20-03-20

Heldere uitspraak van Rijdende Rechter inzake VVR dd 18 maart 2020

Firevaned is door KRO’s Rijdende Rechter gevraagd uitleg te geven over de wijze waarop wij onze rolstoelen crashtesten en de manier waarop de stickers met haaksymbool gebruikt dienen te worden. Hiernaast is in de uitzending aandacht gegeven aan de wijze waarop de rolstoel in de taxi bevestigd kan worden en de verantwoordelijkheid van de gebruiker en de taxi-chauffeur. De Rechter Mr. Reis is van mening dat de gemaakte afspraken helder en werkbaar ...

16-03-20

Firevaned aan het woord bij KRO’s Rijdende Rechter over de code VVR

Woensdag 18 maart besteedt KRO’s de Rijdende Rechter aandacht aan de Code Veilig Vervoer Rolstoelen (code VVR). Onze voorzitter commissie Kwaliteit Veiligheid en Opleidingen, Leander Leijh, is namens Firevaned aan het woord over de code VVR en de wijze waarop wij hier richting aangeven. Uitzending gemist? Terugkijken kan via NPO start. Kijk hier terug!

02-03-20

Coronavirus en werktijdverkorting

Coronavirus, welke maatregelen nemen onze bedrijven De bij Firevaned aangesloten bedrijven zullen het advies van het RIVM en van de Rijksoverheid volgen inzake het handelen ten gevolgen van het coronavirus, indien dit voor hen of voor hun klanten van toepassing is. Vanzelfsprekend zullen zij daar waar mogelijk is, de gewenste service blijven leveren. Werktijdverkorting Bedrijven die door het coronavirus minder werk hebben voor hun medewerk ...

Volgende pagina


Externe bronnen

07-07-20

MDR zorgt voor veilig hulpmiddel, maar kost veel extra tijd 

De Europese verordening MDR maakt medische hulpmiddelen zoals implantaten veiliger door strengere regels en toezicht op de werking van het hulpmiddel, maar ook om traceerbaarheid af te dwingen. De extra en soms strengere regels verhogen echter ook de drempel voor bedrijven om een medisch hulpmiddel op de markt te houden of te brengen.

07-07-20

Trial By Error: nieuwe biopsychosociale studie over vermoeidheid bij HIV-patiënten 

En daar komt Professor Trudie Chalder weer met een nieuwe studie van haar en haar collega's aan King's College London. Dit keer gaat ze over vermoeidheid bij mensen met HIV - vaak een invaliderend probleem. De studie, "Een biopsychosociale benadering van HIV-vermoeidheid: een transversale en prospectieve analyse ter identificatie van belangrijke beïnvloedbare factoren", werd vorige maand online gepubliceerd door het vakblad Behavioral Medicine.

06-07-20

Het lange avontuur naar de Grand Ballon 

Wat voor Ireen afgelopen mei een mooi avontuur had moeten worden om de Grand Ballon te gaan beklimmen met de driewieler Cortes, pakte helaas door de Corona anders uit. "We hadden ondanks de berichtgeving rondom de Corona de stille hoop dat de tocht naar de Grand Ballon afgelopen mei toch nog door zou gaan. Ons trainingsschema was immers erop aangepast om de klim te kunnen maken. Gelukkig gaan we voor de herkansing op 19 september aanstaande.

06-07-20

Zó veel extra AED's zijn nodig om Nederland echt 'hartveilig' te maken 

Het aantal automatische externe defibrillators (AED's) op straat is in de afgelopen jaren flink toegenomen. Er hangen inmiddels 25 duizend van die hulpmiddelen bij reanimatie in Nederland. Toch zijn het er volgens de Hartstichting nog niet voldoende en is ons land nog niet echt 'hartveilig'. Om een goed dekkend netwerk van AED's te hebben voor goede hulpverlening bij een hartstilstand, moeten er nog zo'n 1775 nieuwe apparaten bijkomen.

04-07-20

Aangepaste fiets verbinden met de Van Raam E-Bike App 

De Van Raam Fiets/E-Bike App is een gratis app voor de smartphone. Leer in dit artikel en video hoe je als eigenaar van een Van Raam fiets en ook als dealer (dit kan namelijk relevant zijn voor de service) een elektrische Van Raam fiets kan verbinden met de E-Bike App.

Volgende pagina