Het laatste nieuws

Onze nieuwsberichten

30-04-20

Ook tijdens corona zorgen Firevanedleden voor het veilig aanmeten, leveren en ophalen van hulpmiddelen

We merken dat sommige gebruikers toch nog maar even wachten met het laten repareren van hun hulpmiddel. Of bedenken dat het aanvragen van een (nieuw) hulpmiddel niet perse nu hoeft maar ook nog kan wachten tot later. Dit is niet nodig! Onze leveranciers weten precies hoe ze uw hulpmiddel op een veilige manier kunnen inmeten, ophalen of afleveren. Ze zijn goed op de hoogte van het gebruik van de juiste beschermingsmiddelen en weten als geen ander ...

30-03-20

Support verplaatst naar 21 t/m 24 oktober

Vanwege het coronavirus gaat helaas de Support in mei 2020 niet door. Deze is verplaatst naar 21 t/m 24 oktober 2020 in de Jaarbeurs in Utrecht.

20-03-20

Heldere uitspraak van Rijdende Rechter inzake VVR dd 18 maart 2020

Firevaned is door KRO’s Rijdende Rechter gevraagd uitleg te geven over de wijze waarop wij onze rolstoelen crashtesten en de manier waarop de stickers met haaksymbool gebruikt dienen te worden. Hiernaast is in de uitzending aandacht gegeven aan de wijze waarop de rolstoel in de taxi bevestigd kan worden en de verantwoordelijkheid van de gebruiker en de taxi-chauffeur. De Rechter Mr. Reis is van mening dat de gemaakte afspraken helder en werkbaar ...

16-03-20

Firevaned aan het woord bij KRO’s Rijdende Rechter over de code VVR

Woensdag 18 maart besteedt KRO’s de Rijdende Rechter aandacht aan de Code Veilig Vervoer Rolstoelen (code VVR). Onze voorzitter commissie Kwaliteit Veiligheid en Opleidingen, Leander Leijh, is namens Firevaned aan het woord over de code VVR en de wijze waarop wij hier richting aangeven. Uitzending gemist? Terugkijken kan via NPO start. Kijk hier terug!

02-03-20

Coronavirus en werktijdverkorting

Coronavirus, welke maatregelen nemen onze bedrijven De bij Firevaned aangesloten bedrijven zullen het advies van het RIVM en van de Rijksoverheid volgen inzake het handelen ten gevolgen van het coronavirus, indien dit voor hen of voor hun klanten van toepassing is. Vanzelfsprekend zullen zij daar waar mogelijk is, de gewenste service blijven leveren. Werktijdverkorting Bedrijven die door het coronavirus minder werk hebben voor hun medewerk ...

Volgende pagina


Externe bronnen

27-05-20

RSR Revalidatieservice BV blijft voor Dalfsen Wmo-middelen leveren 

DALFSEN - Inwoners behouden de vertrouwde manier van levering, service en onderhoud hulpmiddelen De gemeente Dalfsen heeft, samen met de gemeenten Raalte, Staphorst en Zwartewaterland, voor het verstrekken van Wmo-hulpmiddelen (rolstoel, traplift e.d.) een aanbestedingsprocedure doorlopen. De aanbesteding is gegund aan de huidige leverancier: RSR Revalidatieservice BV.

27-05-20

Toename van e-health-gebruik in de huisartsenpraktijk door coronapandemie: tijdelijk of blijvend? 

Toename van e-health-gebruik in de huisartsenpraktijk door coronapandemie: tijdelijk of blijvend? We onderzoeken de effecten van de maatregelen rondom COVID-19 op digitale vormen van zorg en de bestendiging hiervan. Context: corona Vanwege de COVID-19-pandemie neemt het gebruik van elektronische hulpmiddelen een zeer hoge vlucht.

26-05-20

Invacare introduceert de Küschall Compact 2.0 

De Compact 2.0 is een betrouwbare, vouwbare rolstoel met kruisframe, die moeiteloos kan worden ingeklapt. Het lichtgewicht frame is robuust voor soepele rijprestaties. 25 mei 2020 De Compact 2.0 is de nieuwste beschikbare stoel uit de nieuwe Küschall lijn, nadat eerder al de K-Series 2.0 en Champion 2.0 werden geïntroduceerd. Kies je voor een Küschall Compact 2.0 dan kies je voor betrouwbaarheid.

25-05-20

Van Raam Easy Sport ligfiets gekozen als testwinnaar 

De Noorse overheid heeft de Van Raam Easy Sport ligfiets door een onafhankelijke commissie laten testen in het kader van de tenderprocedure, een meerjarige aanbesteding, en vond deze zeer goed. Ontdek wat de Easy Sport te bieden heeft op het gebied van kwaliteit, de mogelijkheden van personaliseren met behulp van de beschikbare accessoires en de gebruiksvriendelijkheid.

25-05-20

Hoe rolstoelgigant het Hulpmiddelencentrum over de kop ging 

Met het faillissement van rolstoelleverancier het Hulpmiddelencentrum (HMC) kwam de dienstverlening aan 50.000 kwetsbare klanten in het geding. Maar achter de schermen blijkt het al jaren hommeles bij het zorgbedrijf. Een reconstructie. Dat er op de met publiek geld gefinancierde markt voor medische hulpmiddelen weinig te verdienen valt, is geen geheim. Afgelopen jaren klaagden leveranciers van rolstoelen, scootmobiels en trapliften steen en been ...

Volgende pagina