Doemiddel campagne

Het verhaal van Paul Kampshoff


Het verhaal van

Paul Kampshoff

Makkelijk en snel zelf op pad en lekker buiten zijn

Paul Kampshoff, kreeg op 23-jarige leeftijd een hoge dwarslaesie. Het gevolg van een duw in de rug door een onbekende dronken student. Paul viel in het water met zijn hoofd op de rotsen. Na een intensief revalidatietraject en met de beschikking over de juiste hulpmiddelen werd hij steeds zelfstandiger. Hij ging studeren, werken en veel sporten. Speelde rolstoelrugby en werd zelfs Nederlands kampioen handbiken voor aankoppelhandbikes.

Inmiddels is Paul al 16 jaar het brein en de drijvende kracht achter zijn eigen bedrijf, dat maatwerk douche-toiletrolstoelen produceert.

Als je Paul vraagt welke hulpmiddelen voor hem belangrijk zijn, spreekt het voor zich dat dit in de eerste plaats zijn rolstoel is, maar ook zijn aankoppel e-bike is ontzettend belangrijk. Zijn bedrijf is in de buurt van zijn huis gevestigd, dus voor woon-werk verkeer gebruikt hij altijd zijn fiets. Ook voor een boodschap, bezoek aan dokter of fysiotherapeut of ontspanning pakt hij - in weer en wind - zijn fiets.

Juist nu Paul ouder wordt en zijn schouders veel te lijden hebben onder de noodzakelijke dagelijkse transfers, is het fijn dat hij met de e-bike lekker kan blijven bewegen, zonder dat het hem te veel kracht kost. "Makkelijk en snel zelf op pad en lekker buiten zijn", dat is wat Paul het belangrijkste vindt. ‘Want hierdoor blijf je zelfstandig en ook fit’.

Bekijk meer verhalen