Praktische informatie

Particuliere aanschaf

Uiteraard kunt u er ten alle tijden toe besluiten om zelf een hulpmiddel aan te schaffen. Het voordeel hiervan is dat u geen aanvraag en beoordelingsproces hoeft te doorlopen (waardoor u mogelijk sneller over uw hulpmiddel beschikt) en dat u volledig vrij bent in uw keuze van leverancier en hulpmiddel.

Houdt u er rekening mee dat de meeste vergoedingsregelingen niet meer gelden als u al iets heeft aangeschaft. Indien u de voorkeur geeft aan het niet of minder zelf betalen, dan adviseren wij u eerst te onderzoeken of u daarvoor in aanmerking komt, voordat u gaat aanschaffen.

We adviseren u tevens om, wanneer u particulier een hulpmiddel gaat aanschaffen, iemand mee te nemen die met u mee kan luisteren. Er komt immers altijd veel informatie op uw af en het gaat om uw gezondheid en is dus erg belangrijk voor u.

Daarnaast is het van groot belang dat u een leverancier zoekt die u objectief informeert, deskundig is, een veilig hulpmiddel adviseert, een duidelijke uitleg geeft en waarbij de nazorg en service goed is geregeld.

De leden van Firevaned beschikken over het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen, waarbij deze zaken zijn geborgd.

Daarnaast beschikt het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen over een klachten- en geschillenregeling, mocht er onverhoopt iets misgaan.