Firevaned

Bestuur en commissies

Inloggen
E-mailadres:

Wachtwoord:

Wachtwoord vergeten?

Het bestuur bestaat uit personen, werkzaam bij lidbedrijven en is zo samengesteld, dat in het bestuur zoveel mogelijk een dwarsdoorsnede van (de samenstelling en het belang van) de branche is terug te vinden.

Het bestuur bestaat uit:

Thumbnail

Dirk Pekelharing

Voorzitter

Thumbnail

René Ploum

CEO
Life & Mobility B.V.

Ferre Leujes

Managing Director
Etac R82 BV

Bas Alberts

CEO
Kersten Hulpmiddelenspecialist

Thumbnail

Anke van Ameide

Country Director Accessibility
Handicare Starlifts B.V.Jop Pollmann

CEO
Medux


John Naborn

Directeur
Welzorg Nederland BV
Dianne van der Graaf

Accountmanager

Commissies

Binnen Firevaned zijn de volgende commissies actief:

Commissie Public Affairs (PA)
Deze commissie geeft richting aan de lobbyactiviteiten van Firevaned. Deze zijn gericht op besluitvorming van ministeries en parlementen, maar bijvoorbeeld ook op gemeenteniveau. Voor het lobbyen maakt Firevaned gebruik van belangengroepen en de diensten van professionele lobbyisten. De commissie PA van Firevaned heeft samen met andere betrokkenen uit het veld de Handreiking Inkoop Hulpmiddelen geactualiseerd.

Commissie Voorlichting
De commissie voorlichting heeft als doel het bekend maken van de positieve invloed van de hulpmiddelenbranche in de maatschappij en ondersteunt de gewenste externe profilering van Firevaned op maatschappelijk en politiek gebied. De commissie voorlichting is verantwoordelijk voor de huisstijl, website en uitstraling van de vereniging. Deze commissie neemt deel aan de adviescommissie Support.

Commissie Kwaliteit, Veiligheid & Opleiding (KVO)
Deze commissie KVO houdt zich bezig met het organiseren van activiteiten rondom de bevordering van deskundigheid, kwaliteit en veiligheid van hulpmiddelen. De commissie KVO is actief betrokken bij de implementatie van de nieuwe regelgeving voor hulpmiddelen (MDR) in Nederland. Samen met andere partijen uit de zorg neemt Firevaned deel aan de MDR bijeenkomsten van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Ook zet de commissie zich in voor de veiligheid van hulpmiddelen. Waarvoor het Convenant Samengesteld Product is opgericht en Firevaned het Convenant en Crashtest overzicht beheert. Ook heeft de commissie KVO het stroomdiagram 'Medische hulpmiddelen: CE of hulpmiddel naar maat' ontwikkeld.

Clusters

In clusters worden specifieke thema’s geagendeerd en uitgewerkt. Themavorming wordt door de Commissie Public Affairs voorbereid en vastgesteld voor definitieve besluitvorming in het bestuur.

Vertegenwoordigers (tevens inhoudsdeskundigen) van de clusters, zgn. champions, zijn tevens lid van de Commissie Public Affairs. Verenigingsleden worden periodiek gevraagd kennis en kunde met betrekking tot specifieke thema’s ter beschikking te stellen. Themavorming wordt ook in overleg met leden bepaald.