Verhalen: Met een heimelijk lachje op haar gezicht, zegt mij ...Het verhaal van

Jolanda

Sesam, opent u …

De deur zwaait open, voor de neus van een zeer verbaasd kijkend jongentje. Hoe is het mogelijk, zo’n deur heeft hij nog nooit gezien! Verrukt kijkt hij naar de prachtige deur. Ons neefje wil dit vervolgens zelf ook wel eens testen. Met een rechte rug en een uiterst serieus gezicht gaat hij voor de deur staan en spreekt de magische woorden ‘sesam, opent u’ uit. En jawel hoor, de deur zwaait open.
Hij merkt mijn onderdrukt lachende dochter achter zich niet op. Ik geef haar een dikke knipoog. Vol bewondering kijkt mijn neefje van mij naar de deur: tante Jolanda heeft de meest geweldige deur die er bestaat!
Voor mij is het overigens ook de meest fantastische deur die er bestaat. Vanwege een progressieve spierziekte (en daardoor ernstig krachtverlies in mijn handen), was het openen en sluiten van de voordeur een soort project geworden. De via de WMO ontvangen deuropener is een prachtige oplossing! Door middel van een afstandsbediening, kan ik met één druk op de knop de deur openen en sluiten. Het is dus zowel voor mij, als voor mijn neefje een echte wonderdeur. Ik kan weer eenvoudig de deur openen als de pakketbezorger of de visite op de stoep staan, mijn neefje gelooft voorlopig nog in sprookjes.

Mama Jolanda