Verhalen: Mijn naam is Marco, een voormalig vechtsporter en ...Het verhaal van

Marco

Mijn wereld is een stukje groter geworden!

Via de WMO had ik een gewone driewielfiets met elektromotor gekregen. Hier was ik in het begin erg blij mee, want autorijden zit er voor mij niet meer in. Na een tijdje begon het te knagen... ik kan wel in het centrum komen, maar echt winkels in gaat niet, want ik mis mijn rolstoel. Rolstoel meenemen kan met het Aanvullende Openbaar vervoer, maar ruim 30 minuten op je ritje wachten die hooguit 5 minuten duurt, of nog de halve stad doorrijden om anderen op te halen...dat gaat niet als je snel overprikkeld en vermoeid bent.

Samen met de gemeente, een bakfietsenbouwer en een ergotherapeut hebben we gekeken naar mijn mogelijkheden en de mogelijkheden in een bakfiets. De fietsenmaker had al eerder een rolstoelbakfiets gemaakt, maar die was voor mij niet geschikt...voor mijn beperkingen waren nog veel aanpassingen nodig om de perfecte fiets te maken. Resultaat was een verlengde en verbreedde bakfiets met een zware elektromotor. De bakfiets is voorzien van een voorklep die gebruikt wordt om de rolstoel op te rollen, er zitten gordels in om de rolstoel te verzekeren en mijn bagage kan ook nog mee. Inklapbare steunen zorgen dat de bakfiets stevig en stabiel staat als ik in- of uitlaadt. Achterop een kinderzitje, zodat dochterlief ook mee kan. Ik kom nu overal weer, zonder wachten, mét rolstoel.

De fietsenbouwer heeft mijn versie van de rolstoelbakfiets in de reguliere productie opgenomen en kan nu dus ook door andere mensen worden besteld. Er gaat werkelijk geen week voorbij dat ik niet wordt aangesproken door wild vreemde mensen die mijn fiets prachtig vinden. Ik geniet er dagelijks van. Mijn wereld is een stukje groter geworden.