Doemiddel campagne

 Nieuws

Brexit Adjustment Reserve (BAR) Bedrijfsleven wijzigt mogelijk

16-01-23

Brexit Adjustment Reserve (BAR) Bedrijfsleven wijzigt mogelijk

De BAR Bedrijfslevenregeling wijzigt mogelijk. De minister van EZK moet hier nog officieel goedkeuring voor geven. Dit horen we naar verwachting deze week. Door deze aanpassingen hoeven ondernemers minder bijlagen bij hun aanvraag mee te sturen. De wijzigingen gaan na goedkeuring met terugwerkende kracht in. De BAR Tegemoetkoming nog te maken kosten is gesloten op vrijdag 13 januari.

Ondernemers krijgen meer tijd om een vaststellingsverzoek in te dienen. Hiermee berekenen wij de definitieve subsidie. Deze datum is verschoven van 15 juni 2023 naar 15 augustus 2023. De sluitingsdatum van de BAR Tegemoetkoming reeds gemaakte kosten is niet veranderd. Deze regeling sluit op 31 maart 2023 17.00 uur.

Wat wordt er aangepast?
Voor sommige modules hoeven ondernemers minder of kunnen zij eenvoudigere bijlagen met hun aanvraag meesturen. De aanpassingen gelden voor zowel de Tegemoetkoming nog te maken kosten als de Tegemoetkoming reeds gemaakte kosten. In het kort:

  • Transportondernemers hoeven geen kopieën van gehanteerde rittenschema’s mee te sturen.
  • Ondernemers die tussen 2015 en 2021 alleen maar geïmporteerd hebben uit het VK, hoeven geen kopie opgave intracommunautaire prestaties over deze jaren mee te sturen.
  • Voor de subsidiemodules opleidingen, aanpassing van ICT-infrastructuur en externe consultancy product- en procesvereisten douane hoeven ondernemers niet altijd een overzicht aan te leveren van hun douaneaangiften van 2020 en 2021. Dit geldt als ze in de periode van 2015 tot en met 2020 geen of maar af en toe douaneaangifte voor handel met niet EU-landen deden en de totale omzet van 2021 minimaal 25% hoger was dan de omzet van handel met niet EU-landen in 2020.

BAR in het kort
De BAR-bedrijfslevenregeling geeft een tegemoetkoming voor kosten die gemaakt zijn door het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie (Brexit). De regeling is opgesplitst in 2 delen: BAR Tegemoetkoming gemaakte kosten en BAR Tegemoetkoming nog te maken kosten. Beide delen kennen modules voor verschillende soorten kosten, zoals opleidingen, ICT-aanpassingen, extern advies en meer.

Vragen over een aanvraag?
Meer informatie vindt u op www.rvo.nl/bar. Ook staan onze medewerkers op werkdagen voor u klaar om te helpen bij vragen of het aanvraagproces. Neem contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via: 088 042 42 42.

Meer nieuws:

11-04-24

Persbericht: Firevaned lanceert campagne om ‘doemiddel’ in het woordenboek te krijgen

Door de inzet van hulpmiddelen kunnen mensen met een beperking meedoen aan de maatschappij. Hulpmidd ...

16-01-24

GMH trainingen 2024

De GMH organiseert in 2024 weer een aantal trainingen over de regels over gunstbetoon voor medisch h ...

08-09-23

Symposium: Aanbesteden hulpmiddelen Wmo

Op donderdag 12 oktober 2023 organiseert Firevaned in samenwerking met Ieder(in) en VNG het Symposiu ...