Doemiddel campagne

 Nieuws

Van framevoetbal tot aangepast wintersporten

30-03-18

Van framevoetbal tot aangepast wintersporten

Sporten is een belangrijk onderdeel op Support; hét event voor mensen met een bewegingsbeperking – waaronder mensen met een fysieke beperking en senioren – hun familieleden, begeleiders, mantelzorgers en (zorg)professionals. Zo is Support een samenwerking aangegaan met de Johan Cruyff Foundation om kinderen kennis te laten maken met verschillende sporten. Op het Cruyff Court kunnen zij komen badmintonnen en rolstoeltennissen, maar er vinden ook demo’s en clinics plaats van rolstoelschermen, zitvolleybal of framevoetbal. Bekijk het hele programma.

Verder ziet Support steeds grotere interesse in aangepast wintersporten, helemaal met de succesvolle Paralympische Winterspelen achter de rug. Daarom komt Vereniging van Gehandicapte Wintersporters (VGW) met een rollerbaan waar bezoekers aangepast snowboard en aangepast zittend en staand ski kunnen uitproberen. Uiteraard onder begeleiding. Dagelijks vinden er verschillende demo’s en clinics plaats. Bekijk hier een impressie van de rollerbaan om alvast warm te worden. Na jouw ritje helemaal verkocht? In het ervaringstheater op de beurs zijn verschillende seminars bij te wonen die gaan over aangepast wintersporten en dat het voor iedereen mogelijk is, handicap of niet.

Ook voor de allerkleinsten is er genoeg leuks te beleven op Support. In samenwerking met de Speeltuinbende keert de toegankelijke speeltuin terug. De speeltuin is toegankelijk voor iedereen, dus ook voor kinderen die leven met een bewegingsbeperking.

Nog veel meer
Naast sporten is er nog heel veel meer te beleven op Support.Zo wordt er dagelijks een demonstratie gegeven met een hulphond op het Onbeperktplein en kun je al je vragen kwijt over jouw letselschade bij juristen en gebruikmaken van coaching op het LetselschadePAVILJOEN. Tot slot biedt Support een uitgebreid programma vol workshops en presentaties. Er zijn zes verschillende theaters waar in totaal ruim honderd presentaties worden gegeven. De theaters zijn ingedeeld naar thema; Toegankelijkheid Theater, Welzijn Theater, Ervaring Theater, Wegwijs Theater, Letselschade Theater en het Academie Theater. Bekijk hier het programma per dag.

Support vindt plaats van woensdag 30 mei tot en met zaterdag 2 juni 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht. Kijk voor meer informatie en registratie voor een gratis toegangskaart voor Support op www.supportexpo.nl

Meer nieuws:

11-04-24

Persbericht: Firevaned lanceert campagne om ‘doemiddel’ in het woordenboek te krijgen

Door de inzet van hulpmiddelen kunnen mensen met een beperking meedoen aan de maatschappij. Hulpmidd ...

16-01-24

GMH trainingen 2024

De GMH organiseert in 2024 weer een aantal trainingen over de regels over gunstbetoon voor medisch h ...

08-09-23

Symposium: Aanbesteden hulpmiddelen Wmo

Op donderdag 12 oktober 2023 organiseert Firevaned in samenwerking met Ieder(in) en VNG het Symposiu ...