Nieuws

Van framevoetbal tot aangepast wintersporten

30-03-18

Van framevoetbal tot aangepast wintersporten

Sporten is een belangrijk onderdeel op Support; hét event voor mensen met een bewegingsbeperking – waaronder mensen met een fysieke beperking en senioren – hun familieleden, begeleiders, mantelzorgers en (zorg)professionals. Zo is Support een samenwerking aangegaan met de Johan Cruyff Foundation om kinderen kennis te laten maken met verschillende sporten. Op het Cruyff Court kunnen zij komen badmintonnen en rolstoeltennissen, maar er vinden ook demo’s en clinics plaats van rolstoelschermen, zitvolleybal of framevoetbal. Bekijk het hele programma.

Verder ziet Support steeds grotere interesse in aangepast wintersporten, helemaal met de succesvolle Paralympische Winterspelen achter de rug. Daarom komt Vereniging van Gehandicapte Wintersporters (VGW) met een rollerbaan waar bezoekers aangepast snowboard en aangepast zittend en staand ski kunnen uitproberen. Uiteraard onder begeleiding. Dagelijks vinden er verschillende demo’s en clinics plaats. Bekijk hier een impressie van de rollerbaan om alvast warm te worden. Na jouw ritje helemaal verkocht? In het ervaringstheater op de beurs zijn verschillende seminars bij te wonen die gaan over aangepast wintersporten en dat het voor iedereen mogelijk is, handicap of niet.

Ook voor de allerkleinsten is er genoeg leuks te beleven op Support. In samenwerking met de Speeltuinbende keert de toegankelijke speeltuin terug. De speeltuin is toegankelijk voor iedereen, dus ook voor kinderen die leven met een bewegingsbeperking.

Nog veel meer
Naast sporten is er nog heel veel meer te beleven op Support.Zo wordt er dagelijks een demonstratie gegeven met een hulphond op het Onbeperktplein en kun je al je vragen kwijt over jouw letselschade bij juristen en gebruikmaken van coaching op het LetselschadePAVILJOEN. Tot slot biedt Support een uitgebreid programma vol workshops en presentaties. Er zijn zes verschillende theaters waar in totaal ruim honderd presentaties worden gegeven. De theaters zijn ingedeeld naar thema; Toegankelijkheid Theater, Welzijn Theater, Ervaring Theater, Wegwijs Theater, Letselschade Theater en het Academie Theater. Bekijk hier het programma per dag.

Support vindt plaats van woensdag 30 mei tot en met zaterdag 2 juni 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht. Kijk voor meer informatie en registratie voor een gratis toegangskaart voor Support op www.supportexpo.nl

Meer nieuws:

20-05-19

Voorbereidingen op de brexit: de rol van brancheorganisaties

Na de besluitvorming over de Brexit daalde het stof neer en gingen de voorbereidingen van bedrijven ...

29-04-19

Wij zien je Wel

De werkgroep Wij zien je Wel is opgericht om de kwaliteit van leven van mensen met een Zeer Ernstige ...

19-04-19

NZa publiceert monitor hulpmiddelenzorg

De NZa heeft afgelopen periode onderzoek gedaan naar de inkoop en verstrekking van hulpmiddelen die ...