Doemiddel campagne

 Nieuws

Oproep aan onze zorgpartners: pas contracten aan op extreme stijging grondstofkosten

09-05-22

Oproep aan onze zorgpartners: pas contracten aan op extreme stijging grondstofkosten

Maandag 9 mei is er vanuit Firevaned een schrijven uitgegaan naar onze zorgpartners waarin we aandacht vragen voor de gevolgen van de stijging van de grondstofprijzen voor de hulpmiddelen-sector. De kostenstijgingen van de grondstoffen waarvan onze hulpmiddelen (zoals o.a. verpleegbedden, tilliften, rolstoelen, trippelstoelen, aangepaste stoelen) worden gemaakt, zijn inmiddels zo groot geworden, dat dit niet meer verantwoord door de hulpmiddelbedrijven zelf kan worden geabsorbeerd. Daarmee komt de toekomstige continuïteit van leveringen, reparatie en onze duurzame wijze van herverstrekken in gevaar.

We hebben de kostenontwikkeling van componenten waarmee wij te maken hebben zoals metaal, aluminium, kunststof, elektronica, hout, polyether en containertransport vanuit Azië in kaart gebracht in bijgaand document. En daarbovenop komen nog de kostenstijgingen zoals die bij ons allen bekend zijn en gevoeld worden zoals energiekosten, vervoerskosten lokaal etc.

In de contracten die onze leden voor langere periode hebben afgesloten met gemeentes, zorgverzekeraars en zorginstellingen zijn indexatiemogelijkheden bij dit soort uitzonderlijke wereldwijde kostenontwikkelingen niet voorzien. Daarom hebben we een oproep gedaan aan alle zorgpartners om de lopende contracten met hulpmiddelbedrijven zo spoedig mogelijk aan te passen, zodat bestaande prijsafspraken in redelijkheid en billijkheid en in goed overleg tussentijds kunnen worden herzien, bij onvoorziene extreme kostprijsstijgingen zoals deze.

Meer nieuws:

11-04-24

Persbericht: Firevaned lanceert campagne om ‘doemiddel’ in het woordenboek te krijgen

Door de inzet van hulpmiddelen kunnen mensen met een beperking meedoen aan de maatschappij. Hulpmidd ...

16-01-24

GMH trainingen 2024

De GMH organiseert in 2024 weer een aantal trainingen over de regels over gunstbetoon voor medisch h ...

08-09-23

Symposium: Aanbesteden hulpmiddelen Wmo

Op donderdag 12 oktober 2023 organiseert Firevaned in samenwerking met Ieder(in) en VNG het Symposiu ...