Doemiddel campagne

 Nieuws

Support 2018 toont onbeperkte mogelijkheden

21-03-18

Support 2018 toont onbeperkte mogelijkheden

Support is Nederlands belangrijkste event voor mensen met een bewegingsbeperking, hun familieleden, begeleiders, mantelzorgers en (zorg)professionals. Naast de meest actuele informatie door middel van kennissessies, staan de nieuwste trends en technieken centraal. Op de beurs halen bezoekers nieuwe informatie en doen zij inspiratie op, zien ze de nieuwste innovaties en kunnen ze actief meedoen aan workshops en activiteiten. Toegang is gratis.

Zelfstandigheid/zelfredzaamheid, vrijheid en de kwaliteit van leven zijn de uitgangspunten voor Support. Bezoekers kunnen informatie inwinnen, maar ook heel veel dingen zelf doen en uitproberen. Zo kun je komen sporten op het Cruyff Court. Je maakt kennis met totaal verschillende sporten, van rolstoelhockey tot zitvolleybal en framevoetbal. Natuurlijk kun je niet alleen kijken, maar vooral ook zelf meedoen. Daarnaast is het mogelijk zelf hulpmiddelen te testen en nieuwe technieken uit te proberen.

Verder biedt Support een uitgebreid programma vol workshops en presentaties. In zes verschillende theaters worden in totaal honderdtwintig presentaties gegeven, die gaan van pijnbestrijding tot mobiliteit en van letselschade tot het verbeteren of aanvullen van competenties.

LetselschadePAVILJOEN
Nieuw dit jaar is het LetselschadePAVILJOEN. Het paviljoen brengt alle betrokkenen rondom een letselschaderegeling bij elkaar. Er wordt juridische deskundigheid en coaching aangeboden op diverse terreinen. Daarnaast keren ook een aantal activiteiten terug op de beurs. Zo is er dit jaar weer een Onbeperktplein in samenwerking met het DELA Goededoelenfonds. Elke beursdag is hier van alles te beleven; van demonstraties met een hulphond tot rolstoeldansen en een modeshow van Stichting SUE's Warriors. Tijdens Support kunnen bezoekers met een beperking die een geweldig idee hebben om vrijwilligerswerk te gaan doen, ook deelnemen aan de DELA Goededoelenfonds Pitch. Support is voor jong en oud. Zo wordt voor kinderen de toegankelijke speeltuin weer opgetuigd. De speeltuin is toegankelijk voor iedereen, dus ook voor kinderen die leven met een bewegingsbeperking.

Data & Tijden
Support vindt plaats van woensdag 30 mei tot en met zaterdag 2 juni en is dagelijks geopend van 09.30 tot 16.30 uur.

Deelnemerslijst
Er doen weer heel veel exposanten mee aan Support. Klik hier voor de voorlopige deelnemerslijst.

Impressie van 2016
Wil je nog even terugkijken hoe leuk Support 2016 was? Kijk hier naar een impressie van de laatste editie.

Registreer je hier voor gratis kaarten.

Meer nieuws:

11-04-24

Persbericht: Firevaned lanceert campagne om ‘doemiddel’ in het woordenboek te krijgen

Door de inzet van hulpmiddelen kunnen mensen met een beperking meedoen aan de maatschappij. Hulpmidd ...

16-01-24

GMH trainingen 2024

De GMH organiseert in 2024 weer een aantal trainingen over de regels over gunstbetoon voor medisch h ...

08-09-23

Symposium: Aanbesteden hulpmiddelen Wmo

Op donderdag 12 oktober 2023 organiseert Firevaned in samenwerking met Ieder(in) en VNG het Symposiu ...