Nieuws

Veilig werken binnen de hulpmiddelenzorg in tijden van corona

16-10-20

Veilig werken binnen de hulpmiddelenzorg in tijden van corona

Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Het kabinet heeft daarom op 13 oktober jongstleden aangekondigd dat er strengere maatregelen nodig zijn die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt. Op plaatsen waar het risico op overdracht van het virus het grootst is, wordt ingegrepen. Dit wordt gedaan door middel van het beperken van het aantal contactmomenten en reisbeperkingen.

In deze tijden van corona blijft goede hulpmiddelenzorg echter cruciaal. We merken dat sommige gebruikers toch wachten met het laten repareren van hun hulpmiddel. Of bedenken dat het aanvragen van een (nieuw) hulpmiddel niet perse nu hoeft maar kan wachten tot later. Dit is niet nodig! De zorgmedewerkers uit de hulpmiddelenbranche werken met passende maatregelen op een veilige manier door. Leden van Firevaned zijn goed op de hoogte van het gebruik van de juiste beschermingsmiddelen. Zij weten dan ook precies hoe ze uw hulpmiddel op een veilige manier kunnen inmeten, ophalen of afleveren. Hierbij wordt te allen tijde de 1,5 meter afstand en de andere basisregels gehandhaafd.

Woont u thuis of in een zorginstelling? En heeft u een mobiliteitshulpmiddel of een woningaanpassing nodig? Of dient uw hulpmiddel gerepareerd te worden? Dan kunt u - ook nu - gewoon terecht bij de leden van Firevaned.

Lees hier meer over de aangescherpte corona-maatregelen uit de persconferentie van 13 oktober j.l.

Bekijk hier onze infomercial over hulpmiddelenzorg ten tijden van corona

Meer nieuws:

28-10-20

Persbericht Van Raam finalist Koning Willem I Prijs

Fietsenfabrikant Van Raam uit Varsseveld is één van de drie finalisten voor de prestigieuze Koning W ...

23-10-20

Support gaat samen met ZorgTotaal een coronaproof en hybride event organiseren

Wij hebben bevestiging ontvangen van de Jaarbeurs dat op 18, 19 en 20 mei 2021 de Support, samen met ...

16-10-20

Een Copiloot geeft een ZEVMB-gezin lucht en ruimte

Copiloot is een project van ‘Wij zien je wel’, een landelijke werkgroep die een impuls geeft aan de ...