Doemiddel campagne

 Nieuws

Veilig werken binnen de hulpmiddelenzorg in tijden van corona

16-10-20

Veilig werken binnen de hulpmiddelenzorg in tijden van corona

Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Het kabinet heeft daarom op 13 oktober jongstleden aangekondigd dat er strengere maatregelen nodig zijn die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt. Op plaatsen waar het risico op overdracht van het virus het grootst is, wordt ingegrepen. Dit wordt gedaan door middel van het beperken van het aantal contactmomenten en reisbeperkingen.

In deze tijden van corona blijft goede hulpmiddelenzorg echter cruciaal. We merken dat sommige gebruikers toch wachten met het laten repareren van hun hulpmiddel. Of bedenken dat het aanvragen van een (nieuw) hulpmiddel niet perse nu hoeft maar kan wachten tot later. Dit is niet nodig! De zorgmedewerkers uit de hulpmiddelenbranche werken met passende maatregelen op een veilige manier door. Leden van Firevaned zijn goed op de hoogte van het gebruik van de juiste beschermingsmiddelen. Zij weten dan ook precies hoe ze uw hulpmiddel op een veilige manier kunnen inmeten, ophalen of afleveren. Hierbij wordt te allen tijde de 1,5 meter afstand en de andere basisregels gehandhaafd.

Woont u thuis of in een zorginstelling? En heeft u een mobiliteitshulpmiddel of een woningaanpassing nodig? Of dient uw hulpmiddel gerepareerd te worden? Dan kunt u - ook nu - gewoon terecht bij de leden van Firevaned.

Lees hier meer over de aangescherpte corona-maatregelen uit de persconferentie van 13 oktober j.l.

Bekijk hier onze infomercial over hulpmiddelenzorg ten tijden van corona

Meer nieuws:

11-04-24

Persbericht: Firevaned lanceert campagne om ‘doemiddel’ in het woordenboek te krijgen

Door de inzet van hulpmiddelen kunnen mensen met een beperking meedoen aan de maatschappij. Hulpmidd ...

16-01-24

GMH trainingen 2024

De GMH organiseert in 2024 weer een aantal trainingen over de regels over gunstbetoon voor medisch h ...

08-09-23

Symposium: Aanbesteden hulpmiddelen Wmo

Op donderdag 12 oktober 2023 organiseert Firevaned in samenwerking met Ieder(in) en VNG het Symposiu ...