Nieuws

Voorbereidingen op de brexit: de rol van brancheorganisaties

20-05-19

Voorbereidingen op de brexit: de rol van brancheorganisaties

Na de besluitvorming over de Brexit daalde het stof neer en gingen de voorbereidingen van bedrijven en branches van start. Fabrikanten van medische hulpmiddelen, verenigd in brancheorganisaties zoals Firevaned en Nefemed, zetten zich in voor patiënten en professionals met al doel het continueren van de zorg. Voor fabrikanten en leveranciers betekent dit het tijdig zorgdragen voor voorraden en het maken van afspraken binnen de organisatie en andere samenwerkingsverbanden.

Marieke Bendeler geeft aan dat een branche met andere belanghebbenden, zoals de koepelorganisatie voor (academische) ziekenhuizen en het ministerie van VWS in overleg moet treden. Zodat deze partijen weten tegen welke problemen branches denken aan te lopen. Samen gaan deze partijen op zoek naar oplossingen. Dit is een mooi voorbeeld van samenwerken.

Momenteel staat de nieuwe deadline voor de Brexit op 31 oktober 2019. Het dringende advies aan alle partijen in de zorg: Gebruik deze extra tijd om goed voorbereid te zijn!

Lees hier het volledige artikel 'Deal or no Deal: Continuiteit van de Zorg' in het van Spaendonck Magazine en neem een inkijkje in de rol van branches in de voorbereidingen op de Brexit.

Meer nieuws:

12-08-20

Genomineerd voor De Slimste Handen van Nederland: Monteursteam van Handicare Trapliften

Ze zijn 25 man sterk, het monteursteam van Handicare trapliften. Techniek is hun passie maar alles d ...

30-04-20

Ook tijdens corona zorgen Firevanedleden voor het veilig aanmeten, leveren en ophalen van hulpmiddelen

We merken dat sommige gebruikers toch nog maar even wachten met het laten repareren van hun hulpmidd ...

30-03-20

Support verplaatst naar 21 t/m 24 oktober

Vanwege het coronavirus gaat helaas de Support in mei 2020 niet door. Deze is verplaatst naar 21 t/m ...