Het laatste nieuws

Onze nieuwsberichten

30-03-20

Support verplaatst naar 21 t/m 24 oktober

Vanwege het coronavirus gaat helaas de Support in mei 2020 niet door. Deze is verplaatst naar 21 t/m 24 oktober 2020 in de Jaarbeurs in Utrecht.

20-03-20

Heldere uitspraak van Rijdende Rechter inzake VVR dd 18 maart 2020

Firevaned is door KRO’s Rijdende Rechter gevraagd uitleg te geven over de wijze waarop wij onze rolstoelen crashtesten en de manier waarop de stickers met haaksymbool gebruikt dienen te worden. Hiernaast is in de uitzending aandacht gegeven aan de wijze waarop de rolstoel in de taxi bevestigd kan worden en de verantwoordelijkheid van de gebruiker en de taxi-chauffeur. De Rechter Mr. Reis is van mening dat de gemaakte afspraken helder en werkbaar ...

16-03-20

Firevaned aan het woord bij KRO’s Rijdende Rechter over de code VVR

Woensdag 18 maart besteedt KRO’s de Rijdende Rechter aandacht aan de Code Veilig Vervoer Rolstoelen (code VVR). Onze voorzitter commissie Kwaliteit Veiligheid en Opleidingen, Leander Leijh, is namens Firevaned aan het woord over de code VVR en de wijze waarop wij hier richting aangeven. Uitzending gemist? Terugkijken kan via NPO start. Kijk hier terug!

02-03-20

Coronavirus en werktijdverkorting

Coronavirus, welke maatregelen nemen onze bedrijven De bij Firevaned aangesloten bedrijven zullen het advies van het RIVM en van de Rijksoverheid volgen inzake het handelen ten gevolgen van het coronavirus, indien dit voor hen of voor hun klanten van toepassing is. Vanzelfsprekend zullen zij daar waar mogelijk is, de gewenste service blijven leveren. Werktijdverkorting Bedrijven die door het coronavirus minder werk hebben voor hun medewerk ...

24-02-20

Ook in 2020 organiseert Firevaned samen met Jaarbeurs de Support van 13 – 16 mei

Support is Nederlands grootste event dat onbeperkte mogelijkheden biedt voor mensen met een bewegingsbeperking, hun directe omgeving, mantelzorger en (zorg)professionals of stakeholders. Dit jaar vindt het event plaats van 13 – 16 mei a.s. Gratis kaarten zijn nu hier te bestellen.

Volgende pagina


Externe bronnen

01-04-20

Hulpmiddelen voor Beeldbellen 

Vanwege de uitbraak van het coronavirus zoeken zorgaanbieders naar digitale oplossingen om op afstand contact te leggen met cliënten en hun familie. Digitale toepassingen voor zorg op afstand, zoals beeldbellen, chats, e-consulten kunnen daarbij helpen. Op onze website heeft ActiZ hulpmiddelen en informatie verzameld over beeldbellen. Hier vindt u de links naar: ActiZ standpunt rondom beeldbellen met niet veilige applicaties.

31-03-20

Sportieve driewieler voor volwassenen 

Van Raam is fabrikant van aangepaste fietsen. Al bijna 100 jaar produceren we bij Van Raam fietsen van Nederlandse kwaliteit voor volwassenen en kinderen die niet meer zelfstandig op een tweewielfiets kunnen fietsen. In het Van Raam assortiment zit ook de sportieve driewieler voor volwassenen. Lees hier alles over de Easy Sport.

26-03-20

IGJ: zorg krijgt ruimte voor digitale hulpmiddelen zonder CE-markering 

Om te helpen de coronacrisis het hoofd te bieden, krijgen zorgverleners tijdelijk meer ruimte digitale medische hulpmiddelen toe te passen. Onder bepaalde voorwaarden mogen ze software zonder CE-markering gebruiken, maakt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) bekend. Software kan gebruikt worden als een medisch hulpmiddel en daar is dan ook een CE-markering voor verplicht. De inspectie laat weten dat zorginstellingen daar voorlopig van moge ...

26-03-20

Stoma's en het coronavirus - vraag en antwoord 

Als je vanwege de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa een stoma hebt, maak je je misschien zorgen over de beschikbaarheid van jouw stomamateriaal of andere zaken rondom jouw stoma. Hieronder vind je antwoord op de meest gestelde vragen. Kan het coronavirus ook via de stoma binnenkomen? Nee. Het virus wordt verspreid door hoesten en niezen. Daarbij komen kleine druppeltjes met het coronavirus in de lucht. Mensen kunnen deze druppeltjes inademen e ...

25-03-20

Vragen over hulpmiddelen COVID-19 

Het Consortium Landelijke Hulpmiddelen is voor leveranciers bereikbaar via e-mail: middelencorona@nfu.nl 25 maart 2020 Vragen leveranciers Het mailadres middelencorona@nfu.nl is bedoeld voor leveranciers van hulpmiddelen ten behoeve van patiëntenzorg rond COVID-19, zoals mondkapjes. Het team dat de mails beantwoordt, is alleen per mail bereikbaar. In verband met grote drukte kan het even duren voor u reactie krijgt, maar antwoord komt er zeker.

Vorige pagina Volgende pagina