Doemiddel campagne

 Firevaned Nieuws

Bijpraatsessie Firevaned over Normenkader- en Verbeteragenda hulpmiddelen

Bijpraatsessie Firevaned over Normenkader- en Verbeteragenda hulpmiddelen

21-06-21

Op 10 juni jl. heeft Firevaned een digitale bijpraatsessie gehouden voor haar leden waarin de laatste updates werden gegeven over de stappen die de verschillende werkgroepen van het Actieteam van de Verbeteragenda hebben gezet. Een aantal leden van Firevaned neemt deel aan de werkgroepen van het Actieteam. Daarmee draagt Firevaned samen met andere ketenpartners bij aan het gezamenlijk oplossen van de knelpunten in de toegang tot en de verstrekking van hulpmiddelen.

Recent zijn twee convenanten opgeleverd: Convenant maatwerk procedures toegang en Convenant meeverhuizen. Deze twee convenanten zijn een concrete uitwerking van de eerste stappen om de hulpmiddelenzorg te verbeteren. Aanvullende stappen zoals een handreiking zullen in de komende periode nog volgen.

Het is belangrijk dat alle leden van Firevaned weten welke gezamenlijke afspraken in de keten worden gemaakt. De bijpraatsessie heeft daaraan bijgedragen. Ook was er voor de leden ruimte voor het stellen van vragen. Na de bijpraatsessie vond het Congres verbeteraanpak hulpmiddelen plaats dat werd georganiseerd door de VNG.

Meer informatie over het Landelijk Normenkader vind je hier. Informatie over de Verbeteragenda hulpmiddelen Wmo vind je hier.