Doemiddel campagne

 Firevaned Nieuws

Het Europees Parlement besluit MDR met een jaar uit te stellen

Het Europees Parlement besluit MDR met een jaar uit te stellen

21-04-20

Om tekorten of vertragingen bij het op de markt brengen van belangrijke medische hulpmiddelen te voorkomen, besloot het Parlement de toepassing van de verordening betreffende medische hulpmiddelen met een jaar uit te stellen tot 26 mei 2021.

Gezien de huidige druk op de nationale gezondheidsautoriteiten en fabrikanten van medische hulpmiddelen, bestaat de vrees dat er tekorten of vertragingen kunnen optreden bij het verkrijgen van de medische hulpmiddelen die nodig zijn om COVID-19 te bestrijden, indien zij de nieuwe regels van de verordening betreffende medische hulpmiddelen zouden volgen van mei van dit jaar.

Het voorstel moet nu nog door alle lidstaten worden goedgekeurd en in het Publicatieblad worden bekendgemaakt voordat het officieel in werking treedt. De verwachting is dat dit eind mei zal zijn.

Wij adviseren u, ondanks dit concept bericht uitstel, wel om door te gaan met de getroffen voorbereidingen. Mocht u toch iets willen vertragen, zorg ervoor dat u dit goed vastlegt zodat ook achteraf helder is waarom u hiertoe besloten heeft.