Doemiddel campagne

 Firevaned Nieuws

Hulpmiddelencentrum failliet verklaard

Hulpmiddelencentrum failliet verklaard

03-04-20

Op 3 april 2020 heeft de rechtbank Rotterdam het faillissement uitgesproken van het Hulpmiddelencentrum (HMC). HMC is geen lid van Firevaned maar wel een partij waar veel Firevanedleden mee te maken hebben. De curatoren hebben als doel de dienstverlening onder te brengen bij andere leveranciers van hulpmiddelen en zullen zich de komende 3 maanden buigen over de wijze van afhandeling.

Hulpmiddelen blijven bij cliënten
Cliënten van het Hulpmiddelencentrum moeten zo min mogelijk hinder ondervinden van het faillissement. De hulpmiddelen die nu bij deze cliënten in gebruik zijn, kunnen daar blijven. De dienstverlening zal de komende weken worden voortgezet.

Leveranciers van Firevaned hebben aangegeven de verantwoording te voelen ervoor te zorgen dat de cliënten te allen tijde goed geholpen blijven worden. Hierbij is het van belang dat operationele medewerkers in onze sector blijven werken.

Overname contracten
De curatoren onderzoeken de mogelijkheden van overname van de contracten door andere leveranciers van hulpmiddelen. De gemeenten en andere partners waar het Hulpmiddelencentrum een contract mee heeft, zijn hierbij betrokken.

Indien er nieuwe informatie is over het verdere verloop van het faillissement wordt deze op de site van HMC gepubliceerd.