Doemiddel campagne

 Firevaned Nieuws

In de serie “MVO doen we zo” is Life&Mobility aan de beurt

In de serie “MVO doen we zo” is Life&Mobility aan de beurt

08-06-22

In de serie “MVO doen we zo” is Life&Mobility aan de beurt. Wij willen deze keer toelichten hoe we als bedrijf omgaan met het WLZ-depot systeem.

Kenmerkend voor dit systeem is het kernpakket van de zorgkantoren en de maximale herinzet van hulpmiddelen. Door de steeds hogere omloopsnelheid en de hoge kwaliteit van hulpmiddelen wordt één rolstoel in veel gevallen door wel 20 cliënten gebruikt. Met dit systeem hebben we binnen de hulpmiddelenbranche een circulair systeem in gebruik dat een prachtig voorbeeld is voor vele andere industrieën!!

De Roxx was de eerste rolstoel die specifiek voor dit circulaire systeem werd ontwikkeld. Daarbij waren modulariteit en duurzaamheid de belangrijkste ontwerp-eisen. Door de vele individuele instelmogelijkheden kan het depot een bestaande Roxx altijd ombouwen naar de gevraagde maatvoering en configuratie. Het gebruik van duurzame materialen garandeert vervolgens een juiste en veilige inzet.

Naast circulair ontworpen hulpmiddelen steken we ook veel tijd en geld in de processen om dit circulaire proces te ondersteunen. Het belangrijkste voorbeeld is onze online Spare Parts catalogus waarmee onze klanten zeer eenvoudig de juiste onderdelen kunnen vinden en bestellen. Dagelijks wordt deze website door meer dan 200 klanten gebruikt!

Wat is onze grootse uitdaging? Productwijzigingen kunnen we niet zomaar doorvoeren. Daarvoor is intensief contact nodig met het zorgkantoor, het depot en onze klanten. De introductie van Newton is een mooi voorbeeld van een in -en uitfasseer traject wat in nauwe samenwerking met alle partijen toch in een aantal jaren uitgevoerd kan worden.