Firevaned Nieuws

MedTechHolland Alliantie verzorgt een Ronde Tafel in de Tweede Kamer en lancering Health Innovation Netherlands (HI-NL)

Inloggen
E-mailadres:

Wachtwoord:

Wachtwoord vergeten?

MedTechHolland Alliantie verzorgt een Ronde Tafel in de Tweede Kamer en lancering Health Innovation Netherlands (HI-NL)

06-02-20

Eind vorig jaar heeft de MedTechHolland Alliantie(1), waar ook Firevaned deel van uit maakt, bij Minister Bruins aangegeven graag mee te willen denken over de visie op de hulpmiddelen. Deze uitnodiging is door de Minister met beide handen aangegrepen en hij heeft zijn waardering uitgesproken voor dit samenwerkingsverband. Hij heeft de Alliantie gevraagd eind januari een Ronde Tafel “De toegevoegde waarde van hulpmiddelen en technologie bij integrale zorg” te begeleiden. Er waren ruim 100 aanwezigen (koepelorganisaties van fabrikanten, leveranciers, patiënten, ZIN, Nza, ziekenhuizen, topsector L&H). Zij zijn met elkaar ingesprek gegaan over hoe deze toekomst er uit zou moeten zien.

De Alliantie Ronde Tafel was een inspirerende sessie met ruim 8 actieve deelnemers die o.a. de volgende acties/prioriteiten hebben opgeleverd: de link naar (zorggerelateerde) preventie, productiviteit omhoog met behoud van kwaliteit, 5 jaar langer gezond functioneren met als voorwaarden: innovatie in het zorgproces en transformatiegelden voor het stimuleren van deze innovatie.

Health Innovation Netherlands (HI-NL)
Tijdens deze bijeenkomst is Health Innovation Netherlands (HI-NL) gelanceerd. Deze nieuwe nationale infrastructuur zal ondernemers en de zorgsector adviseren over medische technologie, methodologisch onderzoek verzorgen naar passende evaluaties en deze vertalen naar nieuwe evaluatiestandaarden. Het initiatief voor HI-NL is afkomstig van een groot aantal Nederlandse organisaties uit het veld en wordt geleid door de hoogleraren Maroeska Rovers (Radboudumc) en Carl Moons (UMC Utrecht). Het ministerie van VWS heeft een opstartsubsidie verleend. Meer informatie over HI-NL, is hier te vinden.

(1) MedTechHolland Alliantie bestaat uit: NVAB, FHI, FME, Nefemed, Diagned, Nivo en Firevaned