Doemiddel campagne

 Firevaned Nieuws

Medux investeert stevig in verduurzaming wagenpark

Medux investeert stevig in verduurzaming wagenpark

09-05-22

Medux heeft ambitieuze lange termijn doelen gesteld om de uitstoot van CO2-emissies te reduceren. Uiterlijk 2025 willen we de levering van onze hulpmiddelen en onze service dienstverlening emissievrij uitvoeren in de binnensteden van een groot aantal gemeenten in Nederland.

Het afgelopen jaar is een belangrijke stap gezet in de omzetting van het fossiele wagenpark naar elektrisch vervoer. Een aanzienlijk deel van onze geel kenteken vloot is al elektrisch. Maar sinds kort zijn ook adviseurs en servicemonteurs overgestapt op elektrisch rijden. We hebben een groot aantal e-Vito bestelbussen aangeschaft en investeren de komende jaren verder in het elektrificeren van de vloot.

Trotse medewerkers

Aan de bestelling ging een uitgebreide testfase vooraf met verschillende merken elektrische bussen.We keken daarbij naar de actieradius, de lengte van de rit, het batterijverbruik, het gewicht en de buitentemperatuur. Uit de test kwam de Mercedes Vito als winnaar uit de bus. Het rijden in een elektrisch aangedreven voertuig vraagt ook enige aanpassing van de medewerkers. We bereiden onze collega’s goed voor op deze verandering. De praktijk leert, dat als onze mensen eenmaal in zo’n bus rijden, ze dit met veel plezier doen én trots zijn dat ze zo bijdragen aan een beter milieu.

Dynamisch proces

De levering van de e-Vito’s is een volgende stap in een dynamisch proces dat Medux en haar labels doorlopen bij het verduurzamen van het wagenpark en de logistieke activiteiten. Dat leidde onder meer al tot de toekenning van het Lean en Green met ster certificaat.

Infrastructuur voor het elektrische wagenpark

Voor het opladen van het elektrische wagenpark is een goede infrastructuur georganiseerd met laadpalen op al onze vestigingen.

Last mile initiatieven

We ontwikkelen verschillende last mile initiatieven waarmee we het aantal ritten en onze CO2 uitstoot nog verder terugdringen.

Over Medux

Medux is de overkoepelende naam van een groep bedrijven die revalidatie- en zorghulpmiddelen levert en onderhoudt. Mensen met een bewegingsbeperking maximaal laten meedoen en hun kwaliteit van leven vergroten, dat is ons doel. Bij Medux werken meer dan 2500 medewerkers die zich dagelijks inzetten voor een tijdige levering en onverstoorde gebruikmaking van onze hulpmiddelen. Samen maken zij meer mogelijk voor mensen met een bewegingsbeperking.