Firevaned Nieuws

Handreiking Inkoop Hulpmiddelen 2019

Inloggen
E-mailadres:

Wachtwoord:

Wachtwoord vergeten?

Handreiking Inkoop Hulpmiddelen 2019

14-01-19

Met gepaste trots presenteren wij de geactualiseerde Handreiking Inkoop Hulpmiddelen die Firevaned, samen met VNG en Ieder(In) en in overleg met het Ministerie van VWS, heeft opgesteld. We hebben een nieuwe handreiking gemaakt, omdat het document uit 2014 verouderd was en - veel belangrijker - omdat in de praktijk blijkt dat de toewijzing en levering van hulpmiddelen soepeler kan verlopen. Daarom hebben het ministerie van VWS, Ieder(in), de VNG en de leden van Firevaned aangegeven belang te hebben bij een vernieuwde versie van de handreiking uit 2014. Onderzoeksbureau Berenschot heeft zes knelpunten rondom Wmo-hulpmiddelen benoemd in haar rapport, dat in opdracht van het ministerie van VWS, opgesteld is. Hierin is ook een veranderagenda opgenomen met mogelijke oplossingsrichtingen, zoals het aanpassen en stimuleren van het gebruik van deze handreiking.

Er zal de nodige aandacht geschonken worden aan de bekendmaking van de handreiking. VNG brengt binnenkort een eerste nieuwsbericht uit en het komende jaar wordt actief aandacht besteed aan het document in nieuwsbrieven en op evenementen. Zo zijn we in gesprek over ons aandeel bij de paneldiscussie op de Zorgtotaal 2019.

Wij hebben de overtuiging dat met deze nieuwe Handreiking -meer snelheid in beoordeling, levering en service, kwalitatief goed passende hulpmiddelen, meer duidelijkheid over het proces en betrokkenheid van de klant, minder verspilling in geld en tijd- bereikt wordt. We hopen natuurlijk van harte dat de Handreiking door veel gemeenten gebruikt wordt.

Lees hier de volledige Handreiking Inkoop Hulpmiddelen.

Meer informatie over de geactualiseerde Handreiking kunt u hier vinden.