Firevaned Nieuws

Terugblik Algemene Ledenvergadering per commissie

Terugblik Algemene Ledenvergadering per commissie

20-12-23

30 november vond de Algemene Ledenvergadering van Firevaned plaats. Zoals eerder vermeld lag de focus tijdens deze ALV vooral op speeddates, waarbij de Firevaned commissies in gesprek gingen met leden. Binnen Firevaned zijn er verschillende commissies actief. Hieronder vind je een korte terugblik per commissie.

Commissie Voorlichting
"De voorbereiding van een publiekscampagne zijn in volle gang. De campagne gaat over eigenwaarde, over mee kunnen in de maatschappij. Dat moet natuurlijk op een manier verteld worden zodat de boodschap blijft hangen en dat mensen erover praten. Daarom worden diverse treffende beelden gemaakt. De leden waren positief! Deze concepten kunnen helaas niet online, maar ergens in het eerste kwartaal 2024 kan de campagne écht van start."

"Daarnaast hebben de leden kennis kunnen maken met de Veine Dagen, de nieuwe invulling van de Supportbeurs. De aandacht voor kinderen en jongvolwassenen zal nadrukkelijk deel uitmaken van het nieuwe event. Dat wordt gecombineerd met aandacht voor de volwassenen met een beperking. Waarbij de filosofie van de Veine Dagen ontmoeten, verbinden en inspireren is."

Commissie Kwaliteit, Veiligheid en Circulariteit
"In de deelsessies is er over twee onderwerpen gesproken. Hoe Firevaned nóg meer de rol van Kennisinstituut kan laten zien naar zowel de eigen leden als naar onze stakeholders. We weten met alle bedrijven gezamenlijk heel veek, maar hoe zorgen we dat die kennis over regelgeving en over circulariteit makkelijk wordt gevonden en up to date blijft?"

"Het tweede onderwerp is circulariteit. Als branche lopen we echt voorop als het aankomt op hergebruik van hulpmiddelen. Dat mogen we nog meer laten zien. Zijn er nog verdere stappen te zetten? Hoe de branche de 'footprint' verder reduceren? Het is goed om daarover ideeën uit te wisselen, en daarbij ook te zien waar de knelpunten in de keten zitten zodat de branche juist daarmee verder kan. We hebben voldoende feedback gekregen om het in de commissie verder uit te diepen."

Commissies Arbeidsmarkt & Inclusiviteit
Firevaned wil iedereen met een beperking in Nederland door middel van hulpmiddelen maximale zelfredzaamheid en zelfstandigheid bieden. We delen kennis en werken samen binnen de branche om onze invloed in te zetten. Daarom vinden we het extra belangrijk dat we werken aan een meer inclusieve keten en toekomstbestendige arbeidsmarkt. Werken in de hulpmiddelenbranche werkt voor iedereen. Daarmee omarmen we vanzelfsprekend inclusie en diversiteit.

Commissie Public Affairs
"In de speeddate over het onderzoek via de MobQol bespraken we het plan om de meerwaarde van hulpmiddelen te gaan meten vanuit de branche. Hiermee willen we de verschuiving van de focus op kosten, naar een focus op waarde voor de energiegebruiker, objectief onderbouwen. Naast het delen van de opzet was er vooral ruimte om te bespreken hoe de scope van hulpmiddelen past bij het perspectief van de verschillende leden. Er zijn waardevolle aanvullingen aangedragen door de verschillende deelnemers."