Doemiddel campagne

 Firevaned Nieuws

Werkgroep MVO op inspiratie excursie

Werkgroep MVO op inspiratie excursie

04-07-22

Op dinsdag 28 juni gingen 7 leden van de werkgroep MVO op bezoek bij C3 Living/Rendiz in Panningen. Het doel van de excursie was om de leden te inspireren op het gebied van MVO. En dat is zeker gelukt!

C3 Living bouwt diverse typen modulaire woningen. Ze staan voor waardevolle huisvesting: tijdelijke, flexibele en duurzame huisvesting voor verschillende doelgroepen. De C3 Living woningen worden gebouwd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, onder andere statushouders, (voormalige) daklozen, vroegtijdige schoolverlaters. Deze worden begeleid door vakmensen. C3 Living is onderdeel van Rendiz, een organisatie met een sociaal hart. Naast het ontwikkelen van flexibele huisvesting is Rendiz actief in zorg en hospitality. De rode draad in alle activiteiten is het zien, benutten en ontwikkelen van potentieel. Van mensen en materialen.

Onder het genot van Limburgse vlaai heeft Peter Broekmans, directeur bij C3 Living en Rendiz, uitgebreid verteld over het ontstaan en de doelstellingen van zijn bedrijven. Het begon met dat hij een pand had gekocht en daar een bestemming voor zocht en zijn vrouw die in de zorg werkte. Van daaruit is de onderneming gestart. Hij legde uit hoe hij de vele kansen ziet in de zorg. Ten eerste door echt ondernemer te zijn in deze branche “want echte ondernemers, die zie je niet veel in de zorg”. Daarnaast gebruikt Peter zijn kennis uit zijn vorige posities bewust, van ambtenaar bij de provincie tot zijn ervaringen in de autobranche. Daarnaast maakt hij op innovatieve wijze gebruik van een netwerk van vele andere bedrijven om kansen te zien en te verzilveren. Zijn insteek hierbij is de gedachtengang “we hebben een aantal mensen in dienst en wat moeten we doen om een stabiele werkplek te bieden” en van daaruit gaat hij op zoek naar projecten.

Naast de sociale doelstelling op het gebied van werknemers, had het bedrijf als doelstelling om te werken volgens het Cradle to cradle principe. Dit laatste is toch erg moeilijk gebleken omdat tot nu toe bleek dat de meerprijs die dat principe veroorzaakte niet betaald werd door zijn opdrachtgevers. Het bedrijf werkt momenteel wel zoveel mogelijk circulair.
Na de interactieve presentatie hebben de leden van de Firevaned werkgroep MVO ook nog een rondleiding gekregen en gezien hoe de modulaire woningen gemaakt worden. Een geslaagde excursie!