Firevaned

Corona

Inloggen
E-mailadres:

Wachtwoord:

Wachtwoord vergeten?

Ook in deze coronatijd kunt u rekenen op uw hulpmiddelenleverancier.

Goede hulpmiddelenzorg onverminderd belangrijk
De hulpmiddelenbranche is trots op haar medewerkers die in deze moeilijke tijd met passende maatregelen volop doorwerken.

De maatregelen die o.a. verkondigd zijn op Prinsjesdag, onderstrepen het belang van goede zorg. Onze medewerkers vallen onder de cruciale beroepsgroep, omdat het belangrijk is dat mensen die geheel of gedeeltelijk afhankelijk zijn van een hulpmiddel, mobiel en daardoor zo zelfstandig mogelijk kunnen blijven. Het is fijn dat dit ook erkend wordt door het kabinet, waardoor we onze klanten zo goed mogelijk kunnen blijven helpen.

Hoe de hulpmiddelensector veilige hulpmiddelenzorg verleent in Coronatijd
Wat doen wij er aan om uw hulpmiddel veilig te leveren, repareren en/of in te nemen? Dit zijn de 3 hoofdpunten:

  • De basisregel is dat we 1,5 meter afstand houden
  • Indien dit niet mogelijk is, dan gebruiken we de noodzakelijke beschermingsmiddelen
  • Bij verkoudheid of griepverschijnselen, van de medewerker of de klant, wordt de afspraak verzet

De specifieke maatregelen van de diverse Firevaned leveranciers zijn te vinden op de desbetreffende websites van die leveranciers.

Bekijk ook onze videoboodschap hieronder:

De afgelopen maanden hebben we ruime ervaring opgedaan met het leveren van hulpmiddelen in Coronatijd. U hoeft dus niet af te wachten. U kunt uw hulpmiddel gewoon aanvragen of laten repareren. Wij houden de Corona ontwikkelingen goed in de gaten en stemmen af met gemeenten en zorginstellingen indien daar aanleiding toe is.

Welke uitdagingen ervaart de Hulpmiddelensector in Coronatijd
Een wereldwijde pandemie beïnvloedt alle sectoren en dus ook die van de hulpmiddelenzorg. Door logistieke uitdagingen (mogelijke vertragingen in toevoer van hulpmiddelen uit het buitenland, consequenties van overvolle pakketbezorgdiensten) en door uitval van eigen medewerkers (die Corona krijgen of in quarantaine moeten) kunnen er onverhoopt vertragingen ontstaan. Omdat wij ons zeer bewust zijn van het belang van continuering van goede hulpmiddelenzorg, kunt u erop rekenen dat wij alles in het werk stellen om vertragingen te voorkomen.

Heeft u specifieke vragen? Onze leveranciers staan voor u klaar om u snel en accuraat te kunnen helpen. En natuurlijk kunt u daarbij blijven rekenen op de 7 zekerheden van het NKH, het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen.

De corona-pandemie heeft grote gevolgen voor de productie, vervoer en levering van producten voor de Nederlandse markt, afnemers en eindgebruikers. Dit geldt ook voor onze branche. Firevaned heeft daarom over deze ontwikkelingen een informatiesheet opgesteld. Lees deze hier.