Therapie statafels

Staan is essentieel voor de ontwikkeling van kinderen, het stimuleert de botopbouw, groei, stofwisseling en de bloedsomloop, versterkt de spieren, bevordert de ademhaling en verbetert de spijsvertering.

Rechtop staan is een belangrijke ervaring die van groot belang is voor sociale en lichamelijke ontwikkeling. Een rechtopstaande houding geeft een andere kijk op de wereld en maakt het mogelijk voor het kind om op ooghoogte met andere kinderen te staan en te spelen.

De keuze voor de juiste statafel wordt in overleg met de fysiotherapeut genomen. Zal het een rugstatafel zijn of kan het een buikstatafel worden? Hoeveel ondersteuning is nodig en hoe makkelijk kan het kind erin worden gezet? Belangrijke afwegingen die gemaakt moeten worden, zeker als het kind groter en zwaarder wordt. De mate van ondersteuning en fixatie, samen met het gevoel van veiligheid en stabiliteit bepaalt mede de keuze van het juiste stahulpmiddel. Het kind zal zich ook prettig en veilig moeten voelen, wanneer het in de therapie statafel staat.