Doemiddel campagne

Kinderbadhulp

Het is belangrijk om het lichaam van een kind goed te verzorgen. Een goede verzorging is niet alleen belangrijk voor de hygiene en gezondheid maar kan ook bijdragen aan de ontwikkeling van het kind.

Bij het verzorgen van jonge kinderen met een beperking komt er vaak meer bij kijken, zeker als het gewicht en/of lengte van het kind gaat toenemen. Meestal vinden jonge kinderen badderen fijner dan douchen. Dit is nogal belastend voor ouders/verzorgers wanneer dit in het reguliere bad gebeurd. Vaak staat men noodgedwongen in een onnatuurlijke houding met een hoge statische rugbelasting. Zittend of liggend badderen voor het kind met de juiste ondersteuning en op de juiste hoogte kan dan heel prettig zijn, zeker voor de ouder/verzorger.

Er zijn verschillende modellen kinderbadhulpen op de markt waar het kind meer ligt of actief op een veilige manier kan zitten, eventueel samen met hun broertje of zusje in het gewone bad. Ook zijn er grotere baden leverbaar op hoogte, waar de kinderbadhulp in geplaatst kan worden. Ook bestaat de mogelijkheid de kinderbadhulp op een onderstel te plaatsen die in een ruime douche gebruikt kan worden.