Doemiddel campagne

Kinderrolstoelen handbewogen

Als het kind zelf actief kan voortbewegen, dan is een handbewogen rolstoel misschien iets ipv een aangepaste wandelwagen. Deze kinderrolstoelen zijn verkrijgbaar in vele maten, soorten, kleuren en opties. Men kan hierbij kiezen uit:
• Eenvoudige handbewogen kinderrolstoel met duwbeugel
• Comfort rolstoel met extra ondersteuning/kanteling en accessoires zoals een hoofdsteun, rugondersteuning en aangepaste voet- of beensteun.

Voor veel kinderen zal een rolstoel met een vast zithoek voldoende zijn, als het kind maar voldoende goed bij de achterwielen kan komen om deze voort te bewegen. Ook zal de rolstoel goed instelbaar moeten zijn voor een juiste zit- en rijpositie en mee moeten kunnen "groeien" met het kind.
Is het voor het kind belangrijk dat het in verschillende posities moet zitten of er regelmatig van houding gewisseld moet worden? Dan is een kantelrolstoel misschien een betere oplossing dan de eerder genoemde kinderrolstoel. Een kantelrolstoel kan niet alleen beter zijn voor een meer comfortable houding van het kind, maar ook als het kind beademing of andere medische ondersteuning nodig heeft, kan men die vaak beter kwijt in een kantelrolstoel.