Doemiddel campagne

Scootmobiel opvouwbaar

Met een opvouwbare scootmobiel kunt u afstanden rijden binnenshuis of buitenshuis tot ongeveer 15 kilometer. Een opvouwbare scootmobiel rijdt 6-8 km/uur. Er is een onderscheid tussen demontable scootmobielen en vouwscootmobielen. Demontabele scootmobielen laten zich in een aantal delen demonteren (stoel, accu’s, achterwielen/motor, voorwielen/stuurkolom, etc.), die u individueel in een auto kunt tillen. Vouwscootmobielen laten zich dankzij een inklapmechanisme in een paar stappen invouwen tot het formaat van een kleine koffer.

Een vouwscootmobiel past achterin de kofferbak van iedere auto, waardoor hij eenvoudig mee te nemen is. In regel wordt een vouwscootmobiel dan ook gebruikt wanneer u nog wel kortere afstanden kunt lopen, maar langere stukken (bijvoorbeeld een dagje in de dierentuin) een opgave zijn. Vouwscootmobielen kunnen ook gemakkelijk mee in de trein of op de boot – of onder voorwaarden met het vliegtuig.

Er zijn veel verschillende vouwscootmobielen op de markt, van eenvoudige modellen zonder vering met beperkt rijcomfort tot modellen met vering, luchtbanden en een verstelbare stoel met armleuningen. Sommige modellen kunnen zichzelf elektrisch opvouwen. Probeer u altijd onder deskundige begeleiding een aantal modellen uit, zodat u kunt ondervinden welke vouwscootmobiel het beste past bij uw behoeften en gebruik. Er zijn ook scootmobielen beschikbaar specifiek voor rolstoelgebruikers.