Doemiddel campagne

Scootmobiel 3-wiel

Scootmobielen met drie wielen zijn geschikt voor binnen- en buitengebruik, over middellange afstanden. Een driewielscootmobiel kent door het enkelvoudige voorwiel een bijzonder kleine draaicirkel, wat hem bij uitstek geschikt maar voor gebruik in kleine ruimten (doorgangen in verzorgingstehuizen of winkelgangpaden).

Een scootmobiel met drie wielen biedt daarnaast een ruim voetplateau om de stuurkolom heen, waardoor er extra veel beenruimte beschikbaar is. Met een driewielscootmobiel kunt u afstanden afleggen tot 50 km, met snelheden tot ongeveer 20 km/u.

Driewielscootmobielen zijn in regel uitgerust met lead-acid gelaccu’s. Deze accu’s vergen een goed onderhoud: houd er rekening mee dat er bij de stalling van de scootmobielen een oplaadpunt beschikbaar is. De accu’s zijn in belangrijke mate bepalend voor de rijprestaties en actieradius van een scootmobiel. Zorg ervoor dat deze altijd op spanning blijven door de scootmobiel na gebruik aan de oplader te plaatsen.

Er zijn grote verschillen in uitvoering tussen de verschillende modellen: het comfort van de vering en de stoel kan sterk bepalend zijn voor de aanschaf van een passend model. Om tot een goed passende oplossing tot komen is het van belang dat u de verschillen tussen de modellen zelf ervaart. Maak dus altijd een proefrit op meerdere modellen, bij voorkeur onder de begeleiding van een mobiliteitsadviseur. Er zijn ook scootmobielen beschikbaar specifiek voor rolstoelgebruikers.